marți, 17 mai 2011

DO NOT ride the bike during PMS

Anunt important !

Nu calariti bicicleta cand sunteti la SPM !!! I repeat, do not ride the bike during PMS ! It may become very dangerous. Lucruri tragice se pot intampla.
E posibil sa fii cat pe ce sa iti iei o usa in fata din cauza unei proaste care nu se uita in oglinda inainte sa se dea jos din masina, atunci cand e oprita la semafor si care mai si zambeste ironic la modul: "ce nasol ca nu ti-am tras-o !"
E nasol sa te dai si pentru ca descoperi din ce in ce mai multe gropane pe pista de biciclete, scutere si motoare parcate sau abandonate, saci cu iarba proaspat smulsa, direct pe pista de biciclete sau si mai rau, iti iese in fata tot pe pista, un mare fier care zbiara la tine ca acolo e locul lui de cand lumea si trotuarul.

Fetelor si baietilor, pentru ca se pare ca si baietii pot suferi de PMS care la ei se cheama IMS adicatelea Irritable Male Syndrome, there are studies, e un sfat prietenesc: daca tineti la viata voastra, lasati bicla acasa, plecati cu doua ore mai devreme spre munca, daca stati la capatul lumii si al orasului si faceti o excursie cu tramvaiul pana la birou.
Daca totusi nu ma ascultati, sa stiti ca se mai poate intampla ca atunci cand voi sunteti pe trotuar, pe langa bicla si vreti sa treceti o straduta lata numai cat pentru o masina care asteapta sa ii dea o alta prioritate si sa intre pe soseaua cu benzi, ca soferul din acesta masina pe care voi o asteptati sa se bage undeva, sa se uite numai in stanga ca acolo il intereseaza pe el. Atunci cand voi vreti sa treceti pe langa bicla prin fata lui, pentru ca va ganditi voi vazand ce trafic e, ca nenea de la volan mai are de asteptat, sa aveti o surpriza cand el calca acceleratia si nu se uita si in dreapta de unde veniti voi cu bicla cu 0,000000001 km/h, desi va vazuse mai devreme, ci numai in stanga ca acolo are el treaba. E posibil sa muriti, va zic ! A doua oara intr-o zi ! Daca nu aveti reflexe bune si ceva noroc de sus sau din aer, de unde o veni, e posibil sa kaputt, basta, c'est fini, silence, I kill you si de-astea.

De asemenea, cand esti la SPM, toti dar toti oamenii se gasesc sa mearga pe pista de biciclete. Cand zic toti, ma refer la toti oamenii cu catel, purcel, trotineta, carucior cu copil in el, copii care joaca mingea, farase cu gunoi in ele, chelneri cu tavi in mana si prosop pe brat, burtosi, femei cu capul in nori, domni la costum si cu servieta (cu educatie cum ar veni, dar nu in sensul de educatie civica), de-aia de se pupa, de-aia de se bat, cioburi, pietre si gropane mari. Am simtit nevoia sa hiperbolizez augmentativul, ca simt ca imi crapa si capul si rotile Sophiei. I present you Sophia, bicla mea.


Si daca tot aveti mancarici in pedale si nu va razganditi nici din cauza vantului puternic ce bate de la prima ora de dimineata, as in 8h30, si voi sunteti la SMP si vreti totusi cu Sophia spre job, va mai zic si ca oamenii in Romania isi pun zarzavaturile pe celofan ca sa le vanda, tot pe pista de biciclete. Acesti vanzatori cu un dezvoltat simt artistic, niste pictori ei asa de felul lor, cred ca galbenul dungii de pe pista da bine cu verdele patrunjelului si cu magenta ridichei.

Daca aveti noroc, dar doar daca ati calcat cu roata intr-unul aseara si s-a pastrat niste noroc si azi dimineata, e posbil, nu zic nu, ca nenea care si-a parcat ditai Loganul pe ambele benzi ale pistei de biciclete incat tu nu ai cum sa o iei nici prin stanga si nici prin dreapta, sa iti faca un pustiu de bine si sa se ofere el sa iti treaca bicla printre banca si Loganul parcate PE TROTUAR. Asta doar daca ai noroc, dupa cum ziceam si daca esti fata si ti-ai pus rochita si floare mov in piept. Altfel, sorry ! tre sa o iei singur in carca sau sa faci un hocus-pocus si sa o gasesti peste 5 metri, in fata Loganului.

Si mai am una. Acuma nu ca prezic eu sau ceva, dar mai e posibil ca atunci cand stati la un semafor si va ganditi sa va verificati stopul de pe spate...guess what ?...sa ramaneti cu el in mana, cum ar veni, pe persoana fizica. Adevarul e ca si asa cantareste cam mult bicla si mai bine il purtati in geanta si il scoateti la nevoie, adica noaptea si vi-l prindeti in par, la spate ca sa para ca va functioneaza neuronul.
Din ciclul placeri vinovate, cand ma dau cu bicla la SPM, lasati toate dubele, tirurile, autocarele, osutapatrule (masina 104, in traducere libera), sa vina la mine. Mi-ar placea chiar sa ma chinui sa merg intre doua 335.
V-am zis si ca e plin de borduri in Bucurestiul asta, pe pistele de bicicleta ? Este ! Si sunt numai din alea inalte peste care Sophia nu poate sa sara inca, pentru ca n-a fost in week-end la Corbeanca sa participe cu calutii la sarituri garduri 100 de metri. O duc peste doua week-end-uri, promit.

E posibil ca unii dintre voi, care bicicliti in Romania, sa ziceti ca toate astea se pot intampla si se intampla si intr-o zi ca oricare alta. Din surse sigure va zic si eu ca asa e. Pe soselele din Bucuresti, nu te plictisesti dar nici nu mai traiesti ! O ---esti ! Iar in zilele premergatoare menstrei, toate intamplarile astea intr-un timp atat de scurt, va transpira de trei ori mai mult si va obliga ca atunci cand ajungeti la birou sa cautati un tort prin frigider.


Acestea ziind fise (da, am scris corect) va mai zic o data si sper sa intelegeti de bunavoie. Mie mi-e drag de voi si va vreau in viata:

Nu va urcati pe bicicleta cand sunteti la SPM ! 
Repet: Nu va urcati ! Do not !


Sursa foto: Mihaela Calciu

12 comentarii:

  1. :))
    un fel de ziua aceea in care nu trebuie sa iesi din casa, trebuie sa acoperi cu dopuri de cauciuc toate muchiile ascutite din casa, si numai in pat sa stai. atat.

    RăspundețiȘtergere
  2. mda...quite a ride yesterday ! suffering now, deci stau in casa. cand o sa pot sa ma ridic din scaun ma duc sa caut si cauciucul ala, just in case.

    RăspundețiȘtergere
  3. hai hai, fruntea sus!! filme colorate iti doresc pentru azi

    RăspundețiȘtergere
  4. da...mi se coloreaza niste filme in Word de nu mai inteleg nimic dar iti multumesc oricum. daca te-am distrat eu si Sophia, ne bucuram. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. am sa te invat LaTeX (MiTEX) cand ajung in tara. o sa vezi ca o sa iti faca viata muuuult mai usoara

    sincer, chiar ma gandeam saptamana trecuta...ca daca ma intorc acasa, la cata bicicleta am acum in cap, cred ca fie imi iau pistol la mine, sa il tin cu bicicleta, fie ma las de biciclit...

    RăspundețiȘtergere
  6. c'est quoi ca ? daca e inspiratie bagata in program, la calup asa si se mai scrie si singura, am nevoie acum cat mai repede pana pe 25 mai !

    stii ce ar fi fain pentru tine, sa faci rost de o bicla aici, sau doua si pentru mine una mai off-road asa :)) si sa mergem la Comana intr-o zi de week-end asa, ca prin Bucuresti cam e moarte de om. eu tot nu ma las dar tie nu ti-as recomanda.
    si stii ce mi-ar mai placea ? sa ne povestesti si tu ce misto e sa mergi cu bicla la tine in oras, in Amsterdam si in Olanda.

    RăspundețiȘtergere
  7. umm...pai LaTeX asta este o alternativa la Word, cum ar veni. asta e pe foarte scurt. si mai pe scurt, este cu muuulte clase peste Word.

    am o bicicleta in tara, un mountain bike d'asta, chiar off road. umm..pai mergem, mergem cand vrei tu. ti'am zis, io vin pe 3 si stau pana pe 14 iunie

    sa va povestesc cum e cu bicla p'aici? pfiu...da'..uite, este un schimb: aici am ceva ce nu am acasa, acasa am ceva ce nu am aici. vremea e unul dintre ele...cand e cum trebuie...e bine. cand nu e cum trebuie...facem sa fie bine.
    stau totusi si ma gandesc ca un fas corespunzator pe tine te fereste de apa, dar nu cred ca te fereste de tampiti...

    RăspundețiȘtergere
  8. well, eu zic sa stai linistit ca nici aici nu e aurie vremea, e chiar horror de cateva luni incoace. cu tampitii, bine ai zis ! mai bine sa te ploua, iti zic eu !

    ii trebuie si fetei una mai MTB ca Sophia a zis ca ea nu merge cu mine :(
    sa vedem ce invart atunci.

    RăspundețiȘtergere
  9. eh, stau linistit. dar acolo o sa vina, aici cumva a cam trecut. eh, in fine. pai iti fac io rost de una ca a mea, no prblemo. stii tu, i know people!

    si sincer...nu prea stiu ce o fi mai bine..ploaie sau tampiti..

    revin cu ceva ce m'ai rugat tu acum ceva timp :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Si in tara este la fel, numai ca densitatea soferilor neatenti scade pe masura ce ma departez de drumurile nationale, judetene si de abia cand ajung pe cele comunale sau forestiere ma pot bucura cu adevarat de tura.
    Sa nu mai vorbesc de mult iubitele poteci de munte care-mi servesc fara avertisment urcusuri, radacini, frunze, tuneluri intunecate de brazi, luminisuri calde de fag, pante abrupte, poieni verzi cu miros de flori si de pamant gras pe care cu siguranta il voi gusta dupa urmatorul viraj la stanga sau la dreapta sau....inainte....aahh..tine de ea...nu-i bai, ma ridic si ii dau mai departe.
    Revenind la trafic, acesta imi ofera senzatii placute mai ales cand trec pe langa coloanele interminabile de masini blocate si ma uit la fetele lor obosite si plictisite...da, astia sunt tampitii de care vorbesti tu mai sus. Pe de alta parte, noaptea dupa ora 10, mai ales pe DN1 palmele transpira in manusi si fundul strange bine saua la apropierea camioanelor. Dar deh...ce sa-i fac... pedalez pana ajung la un banner al Politiei care zice ca toti trebuie sa impartim acelasi drum si privesc linistit pictogramele cu masina, tir, caruta, ciclist (asta e la Comarnic spre Posada). Si ma gandesc la bunicul meu care zicea: "cat ai ata pe mosor atata traiesti, poti face orice in viata asta asa ca bucura-te de ea"

    RăspundețiȘtergere
  11. e intr-adevar mult diferit pedalatul prin oras, de pedalatul pe poteci. anul asta imi doresc sa ma dau si eu mai mult si mai off-road asa. poate-mi iese !
    nu stiam de bannerul ala de pe la Posada :) sper totusi sa vada astfel de bannere si soferii, nu numai biciclistii.

    bunicul tau stia ce zicea. si noi cred ca stim ca are dreptate si asta e bine, zic eu.

    pe de alta parte, cam ce Cosmin se da cu bitza pe DN1, dupa ora 10 seara, asa ? :P


    Cosmin ? :D

    RăspundețiȘtergere
  12. ....dar daca nu asculti sfatul....mai ai sanse sa cobori ??

    RăspundețiȘtergere