miercuri, 11 mai 2011

Prajituri cu gust amar

Noi toti astia de avem un job intr-o firma si nu suntem freelanceri, se cheama ca traim in colectiv. Dupa cazul cel mai trist, un colectiv unde majoritatea decide. Cand spun majoritatea ma refer la restul plantatorilor de accente in ceea ce priveste aprinsul luminii sau deschisul geamului pe timp de curenti sau lumina de 400 %, ca in rest decide shafu' al mare.

Sa va povestesc acum cate ceva si despre colectiv. Acesta era format pana nu demult, numai din persoane de sex femelin. De curand, au aparut si ceva masculi prin open-space. Problema pe care vreau sa o raportez astazi, in calitate de colega care baga un zambet din toate colturile gurii si ale inimii atunci cand e vreun sarbatorit in birou, are legatura cu uratul "La multi ani-ului" in colectiv. Colegele sunt de diferite varste, toate cam peste 22 asa iar majoritatea au in jur de 30 de primaveri juviene.
Si vine deci, ziua de nastere a unei ea din colectiv. Aceasta aduce bomboane, ciocolaturi, prajituri care mai de care, sucuri si Cola la birou. Noi, colegii ei, trebuie sa ii uram la multi ani, nu ? De ce ? Ca asa e frumos si asa trebuie. Subliniez trebuie. De ce ? Pentru ca unele persoane nu simt nicio placere in a-i ura sarbatoritului niste la multi ani. Eu pot. Nu stiu cum si de ce dar chiar daca e vorba de o persoana pe care nu o agreez in mod deosebit sau cu care nu pot sa vorbesc despre nemurirea sufletului sau despre calatorii pe Marte, pot sa ii urez din suflet toate cele bune de ziua ei. Sa fim mai buni, zic !
La noi in antrepriza, urarile se desfasoara in felul schitat mai jos:

Reprentanta-sablon pentru colegele care au atins venerabila varsta de 30 de ani sau au depasit-o cu vreo 2-3 (o vom numi R-S):
- Heheheeeee...la multi aaaaaaani, fata !
Sarbatorita (sau tul):
- Vai, iti multumesc !
R-S: - Da' cati ani faci ?
Sarbatorita/tul: - Pai 23 (asta e ultimul exemplu).
R.S: - Caaaaaaaaaaaat ? Aoleoooo, da' ce mica esti ! Aoleooooo, pai io aveam 23 acu ...ohooo...si se uita asa intr-un fel la sarbatorita incat in secunda doi spre ea se indreapta sulite cu foc in varf, sabii si cutite care lasa urma corpului ei pe perete si mult acid sulfuric aruncat cu galeata inspre frumoasa fata fara riduri.
Sarbatorita/tul: - Pai da, ce sa fac si eu (si grimase, grimase pentru ca ce se intampla e lame de tot) !

Cand e ziua uratoarei si implineste 34 de primaveri juviene si e intrebata la randul ei cati ani a facut, ea nu spune niciodata adevarul si in fiecare an face 18. 
Ca la douazeci de ani, fara griji si fara ...ani !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu