marți, 25 ianuarie 2011

Citatie de la Ministerul oamenilor normali la cap, carora le place iarna

Romania, Bucuresti
Ministerul oamenilor normali la cap, carora le place iarna
Dosarul nr 37


                                                                   CITATIE

Toti angajatii firmelor de curatenie din oras, sunt chemati in instanta, in calitate de parati, in proces cu fata cu macinpar, in calitate de paracios, si altii care o sustin pentru apel, sho pa el.
In caz de neprezentare, judecata se face oricum si oricum va ia mama naibii pe toti cei care ati participat la actiunea de dat jos intentionat zapada din arbustii din parcuri, care erau frumos impodobiti si albiti.


Presedinte Comitetul Responsabil cu Pastrarea Zapezii in Oras
MI-fata cu macinpar


Aceasta este citatia pe care o trimit pe cale virtuala, orala si scrisuala catre toti cei care nu lasa, domnule, zapada, acolo unde e locul ei, adica pe pamant, pe acoperisurile caselor, pe arbusti si pe unde se mai depune ea atunci cand intr-un final se hotaraste sa vina.
Sa ma explic:
 Eu sunt MI, fata cu macinpar si zapada pe dupa ureche, presedinta Comitetului Responsabil cu Pastrarea Zapezii in Oras. Am fost aleasa si autoaleasa, evident pentru ca imi place tare iarna, cu cristale, puf de nea, alb imaculat, bujori in obraji, sanii si zurgalai si chiar ghetus pe patinoar, si pe strada dar atunci cand nu ma incalt cu Uggs-urile, cu care ma duc in cap direct. MI s-a nascut in Romania, la Bucaresti. Adica intr-o tara care are 4 anotimpuri. Spre deosebire de alti locuitori, MI a invatat sa iubeasca toate anotimpurile la fel, chiar si iarna, mai copii, chiar si iarna ! MI isi doreste deci, ca IARNA sa ninga. Sa ninga mult, pana la cer, sa fie troiene din cele mai mari si sa inotam in zapada. Isi doreste ca o data ce a nins, zapada sa ramana pana la primavara, fara rundele topit-flescait-udat-topit-nins din nou-flescait-topit. Deci nene, ninge, sa ninga si sa ramana !!!
Bun, acum ca ne-am inteles, sa va explic ce se intampla la mine in oras, incepand de iarna asta. Nu stiu daca ati observat, dar exista niste oameni, cred ca oameni, asa pareau a fi, care nu lasa, domnule, zapada la locul ei, acolo unde a picat ea din ceruri. Ciudateniile acestea ale naturii, netemperate si necontinentale, scutura zapada din copaci si mai ales din arbustii din parcuri si de pe marginea bulevardelor urbei. De ce e frumoasa iarna, daca nu pentru ca vezi copacii impodobiti de zapada  si orasul curatit si albit ? 
Ei nu stiu cat se chinuie MI in asa fel incat sa faca Cerurile sa ninga mult peste orasul ei. Ei nu stiu cat se lupta la munca sa isi convinga colegii ca iarna trebuie sa ninga, ca de-aia e iarna, sa te bati cu zapada si sa te uiti in sus si sa vezi alb. Ei nu stiu ! Dar, o sa afle...mama lor, o sa afle...nici nu stiu ei ce-i asteapta.

M-am gandit la toate, ca oricum o sa am castig de cauza. Adun toti schiorii, bobistii (cei care se dau cu bob), toti copiii, toti cateii carora le place sa se zbenguie in zapada, toti adolescentii care le spala cu zapada pe adolescente, toti Mos-Craciunii, toti renii, adica toti iubitorii de zapada si ii pun sa semneze si o petitie. Sigur ne strangem cateva MII bune. Si dupa ce castigam procesul, ei-oamenii-non-zapada-, o sa faca puscarie in camere frigorifice, unde o sa aiba doar lopetile alea cu care dadeau jos zapada din arbustii din parcul de la Unirii, si nu vor putea sa stea decat pe ele, atunci cand vor vrea sa stea jos. La receptia de la puscaria frigorifica, vor sta cei carora nu le place iarna si care nu ma lasa pe mine sa sar intr-un picior atunci cand ninge cu fulgi mari si pufosi, si nici sa cant iodlere de bucurie. Si tot la receptie or sa stea toti cei care se crizeaza cand afara e cu minus. La intrare in puscaria frigorifica, o sa dea zapada toate domnisoarele care umbla iarna cu burta goala, ca de-aia va e frig si nu va place iarna, fetele lu' tata. Lor o sa li se dea niste lopeti din cele mai grele, ca sa isi rupa si unghiile alea false de 25 de cm.

Ce ziceti ? Va bagati si voi ? Ca daca nu, io zic ca va dezbracati ca sa incapeti mai multi in puscaria frigorifica !


Cum sa stergi masa ?

chipintaci va spune fata cu macinpar si cristale de zapada

sursa foto: google images

12 comentarii:

  1. eu sunt cel care vine cu comentarii si tipa.
    am eu asa o teorie dezvoltata insubconstient si testata in lungul anilor si in latul vietii: anume ca, in plan atemporal, zic, momentul in care te'ai nascut iti influenteaza preferintele in raport cu perceptia pe care o ai asupra mediului inconjurator. mai precis, te nasti iarna, iti place iarna. de ce, inca nu imi pot explica in limbaj matematic. imi pot explica, in schimb, in limbaj ecleziastic.
    cum de altfel, adevarul e intotdeauna la mijloc, am sa pun punct si de la capat si afirm inca o data ca esti influentat intr'un plan metafizic de ceva care bolboroseste inauntru'ti in asa hal intrinsec, incat greu poti admite ca nu e de fapt ezoteric.
    mie unul imi place toamna fantastic de mult, care e de fapt apendicul verii, care ma bucura teribil.

    RăspundețiȘtergere
  2. teoria e aceeasi cu daca te-ai nascut pe 12, consideri ca 12 e numarul tau norocos, nu ? sa inteleg ca nu semnezi petitia ? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu nuuu, nicidecum. aia e imprimarea unei dorinte voit influentabila....eh, nicidecum

    pai....nu chiar...mie nu'mi prea place iarna. o fi din cauza ca iarna pt mine inseamna acum vant, ploaie, vant, gri, ploaie, vant, gri si ploaie?

    RăspundețiȘtergere
  4. dar iarna aia frumoasa ca in povesti, ca in poza de fapt ? mie aia imi place, cu zapezi pana sus la streasina si oameni de zapada, si crengi de zahar si...mult alb pe copaci, care trebuie sa ramana acolo. nu s-ar ocupa mai bine autoritatile sa deszapezeasca drumurile si trotuarele ca sa nu mai cada oamenii si sa isi rupa una-alta ? ca de acolo a plecat toata ideea mea...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. pai...e ca in povesti, acolo trebuie sa ramana. iarna ca in povesti nu vei gasi in nici un oras, pentru ca orasele nu mai sunt povesti. cel putin nu la noi.
    oricum, sa scuture copacii de zapada mie se pare un exces de zel. probabil din aceeasi categorie cu bordurile. probabil ca sunt oameni care trebuie sa faca. si daca trebuie, din pacate nu stiu ce.

    RăspundețiȘtergere
  6. ba da, povesti sunt peste tot. in orice oras. chiar si in asta urat al meu, pot sa gasesc macar cateva. si una din ele era zapada de pe copaci si arbusti. si era una frumoasa. deci in puscaria frigorifica, unde voi face 2 camere, in camera cea mai frigorifica, cu cele mai multe grade pe minus, vor sta cei care au dat ordinele astea aberante.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am semnat citatia, e pe un norisor pufos si gri care vine repejor inspre noi, stiu eu, am vb cu el si mi-a promis ca e pe drum. I-am povestit ca mi-e dor sa ne bulgarim cu totii si sa alergam prin zapada sa ne trantim in ea, sa facem ingerasi...ce de variante ai cand e zapada! Cum sa nu iti placa?! Pe langa asta, ai observat tu, cand se asterne strat de zapada de cel putin 20 cm, cum toti vecinii, da, da, vecinii aia de se omorau pe te miri ce, locuri de parcare, gunoiul de la ghena, lift, casa scarii, acum se coalizeaza? Schimba pareri, gasesc solutii, isi imprumuta lopeti, au in sfarsit un numitor comun ZAPADA.Repet cum sa nu o iubesti????
    Cat despre dubiosii aia de-a dreptu' grobieni, pe care sincer eu nu i-am vazut, dar te cred pe cuvant, in afara de "la racoare" i-as pedepsi punandu-i sa faca un om de zapada langa fiecare pomisor pe care l-au dezapezit, dar ca la carte, cu oala, morcov, matura, ochisori, gura si butoni din carbune.

    EU ZIC SA NINGA PE CAMPUL CU MACI! :P

    RăspundețiȘtergere
  8. U tell them, girl ! U tell them where to go, vorba dlui Nutini. Deci ma apuc chiar acum de o incantatie, ca sa ninga pe campul cu maci, si chiar si pe par. Uite ca la asta cu coalitia vecinilor nu m-am gandit. Poate pentru ca nu am masina :)) multumesc tare pentru semnatura si daaa...cum ar fi sa avem iarna, un oras populat 50 % cu oameni de zapada ? ahahaaa

    RăspundețiȘtergere
  9. stimata domnisoara posesoara de maci,
    o intrebare am, scuzati indolenta: daca ninge pe campul de maci, nu se moare, ei, zic, macii? sunt oarecum nedumerit....am o dilema. pai sau suntem maci sau nu mai suntem!
    plus ca n'as vrea sa moara macii, mai bine ii fumam!

    RăspundețiȘtergere
  10. draga, domnule, suntem maci pana la moarte, am zis ! sa va explic, iarna, macii se gasesc TOTI la MIne in par, pe dupa ureche, nu scapa unu, ca aicea nu e Bucegi si nu suntem golani, asa ca sunt toti in siguranta, va asigur. Pe cei de pe camp, i-am lasat in gaurile alea din pamant, ca in Vondelpark, doar pe cei de fumat, rezerve pentru iarna. Macii nu se moare niciodata !

    RăspundețiȘtergere
  11. hmmm....no bine, hai ca inchid ochii de data asta :)

    RăspundețiȘtergere
  12. inchide-i si o sa fie bine ! sa vezi ce cald o sa se faca de la macii aia :) ...si din par si de fumat :P

    RăspundețiȘtergere