miercuri, 19 ianuarie 2011

Paine si blues

Mai avea putin de lucru vineri seara, cand niste pofte supranaturale alimentate de spiritul sau gurmand, au impins-o pe fata cu macinpar sa se duca glont la supermarché. Vocile din adancul stomacului ei, o obligau sa-si achizitioneze felurite bunatati care urmau sa o faca sa vada viata si mai frumoasa decat era, la inceput de week-end. A intrat in supermarket val-vartej si dupa o scurta oprire la parter, la raftul de branzeturi pentru un fromage bleu si iaurt din lapte de capra, s-a dus direct la etajul 1. Pe scara rulanta, batea din picior si o treceau toate transpiratiile. Mereu scara aia se misca prea incet si ii impiedica pe oamenii care au urgente culinare sa ajunga mai repede la micile bucurii ale vietii lor. Ii mai impiedica si oamenii care stau pe partea stanga a scarii rulante...Si mereu e prea cald in supermarketul asta !
Dupa excursia cu scara rulanta, fata cu macipar a ajuns sus. Acolo o asteptau cuminti pe rafturi, sucul de pepene galben si painea fierbinte coapta pe vatra. Si-ar mai fi dorit si un vin rosé, dar si-a luat niste creioane in schimb, ca sa coloreze printurile de la master. Rosé-ul se bea cu oameni dragi alaturi si urma sa fie o seara linistita. Urma sa fie doar ea cu micile bucurii culinare, asezonate cu un film bun, in seara aia.
Fata cu macinpar a iesit din magazin dupa ce a platit si a inceput sa manance din painea inca fierbinte si care mirosea a copilarie. Mergea pe strada si musca cu pofta din painea calda, ca atunci cand era mica. Isi murdarise paltonul de faina la maneci dar, albul se vedea frumos pe bleu-marin si in plus, fetei cu macinpar nu ii pasa. Simtea fluturi in stomac, de parca ar fi fost primavara. Radia si oamenii intorceau privirea dupa ea. Nu toti se uitau cu admiratie ci mai mult cu un: "Dar de ce mananci paine goala pe strada?". Ea nu se supara si ii intreba pe toti, in gand: "Auzi, dar tu de cand nu ai mai mancat paine calda, goala, si n-ai mai simtit asa o placere cum simte acum fata cu macinpar ?"
...mergea pe strada cu Etta James care manca si ea paine calda...
Seara ei de vineri era atat de placuta. Astepta tramvaiul iar in jurul ei se simtea un miros de paine calda, ea asculta blues, batea din picior si simtea asa o bucurie fara margini...si asta pentru ca stie ce lucruri o pot face pe ea fericita si ca are nevoie nu de mult, pentru a-si oferi astel de momente din cand in cand.


Asa e fata cu macinpar !

chipintaci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu