marți, 1 februarie 2011

Rasaritul cu minus

Pe mine sa nu ma treziti dimineata. Dimineata pur si simplu nu functionez. Daca nu beau cafea, se-ntampla accidente. Intr-o dimineata am cazut pe scari, la munca.
Azi a trebuit sa ma trezesc mai de dimineata decat de obicei. Am intrat in bucatarie. Am pus de cafea. M-am intors in bucatarie. Mi-am pus cafea in cana mea frumoasa, din sticla mata. Am ridicat ochii din cana cu cafea, si am vazut asta:

                                                     31 ianuarie 2011
A urmat un: "oaaaaaaaaaaaaaaaa....oaaaaaaaaa...rasarit iarna la minus multe grade"....oaaaaaaa...ce frumos...

Apoi am vazut asta:


Rasaritul e frumos atunci cand ne ia prin surprindere. Atunci cand nu ne-am dus special in bucatarie, sau pe balcon, sau in Vama la Stuf, sa il vedem. Rasaritul cel mai frumos e pentru mine o surpriza. Azi am primit o surpriza la prima ora. O surpriza inghetata, dar roz.

Eu nu inteleg ce e panica aia in Vama...
Dupa o noapte destrabalata, care mereu mi se pare prea scurta, luna dispare in mare, se lumineaza de ziua, se face prea frig, barca e mereu ocupata si mie nu imi mai ajunge dansul. Si atunci incepe forfota in Vama. Gata, nu mai dansam, mergem sa vedem rasaritul. Mergem inseamna mergem vreo 30 de metri mai in fata. Nu inteleg de cand s-a instituit treaba asta, cu sa prinzi loc in fata la rasarit. Hai, ca vedem si delfinii ! Mamaaaaa, cum o sa fie !
Daca mi-e frig, pentru ca mereu ma imbrac prea subtire cand ma dantuiesc la Stuf, e pe sistemul: unde sa mai mergem, frate acuma ? Pai daca mergem pana la cort sa iti iei bluza, pierdem rasaritul (de parca nu s-ar vedea frumos si de la cort)...


...sau din cort


Rasaritul vazut din cort, e cel mai frumos. E doar pentru mine. Soarele e in momentul ala, doar al meu. Si am loc in primul rand (asta daca sunt desteapta si imi pun cortul in primul rand, normal...si mereu sunt !). Chiar daca nu se aude Bolero-ul decat din cand in cand, se aude marea, razele se simt mai cald pe piele si el straluceste doar pentru noi.

Dar sa revenim la fenomenul Rasarit la Stuf. Daca te prinde crepusculul la coada la saorama: "Doriti si maioneza?" Lasa, frate, maioneza, da-o asa ca pierd rasaritul. Tu nu vezi ca a-nceput ? Tine banii si hai bah, sa ne miscam mai repede, ca pierdem si delfinii, ce mama naibii faceti ? Lasa hamsiile alea, ca venim dupa rasarit. Btw: Buna, hamsiilor !

Mintea mea nu intelege deci, de ce trebuie sa ne asezam cat mai in fata, cat mai cu picioarele in apa, ca sa vedem Rasaritul la Stuf.
Se vede frumos oricum.


Va doresc sa aveti parte de cate un rasarit asa neasteptat, cum am avut eu parte azi-dimineata. E la fel de frumos in orice anotimp, in orice loc, pe orice continent. Trebuie numai sa avem ochi sa-l vedem. Hai sa ne oprim o clipa, din mersul nostru grabit prin viata si spre tramvai,iar ziua ne va fi o surpriza colorata,


 si muzicala.



macinpar la rasarit

sursa foto: Mihaela Calciu

4 comentarii:

  1. pai, mai draga fata cu maci in par, iti spun eu unde se grabeste lumea: catre nicaieri. nu era vorba aia ca, hai sa ne grabim, vrem sa fim mari, vrem sa avem masini mari si tari, vrem sa fim oameni mari, n'auzi, oameni mari, zic.
    este alergatul ala catre nicaieri doar sa iti para rau de tot ceea ce pe langa care ai trecut.

    maci'n'par, multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. pai hai sa faca bine sa nu se mai grabeasca...sau de fapt, sa ramanem noi cu ochii deschisi si sa vedem toate lucrurile frumoase din jur, sa le vedem noi pe toate, daca ei nu pot...sa le vedem si pentru ei si sa pastram noi rozul in minte si povestea aferenta :)
    eu iti multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. uite aici raspunsul meu:

    http://www.youtube.com/watch?v=YA1TUorltBE

    RăspundețiȘtergere
  4. deja mi-am luat un sezlong, mi-am pus ochelarii de soare si m-am lasat pe spate :)
    iti multumesc, Cata !

    RăspundețiȘtergere