miercuri, 16 februarie 2011

Tampon intre suflete


...e atunci cand fluturii din stomac se joaca ghidusi ziua si noaptea si de pe aripile lor colorate iti sufla in sus, spre suflet o bula din aia ca in desene animate in care iti scrie la un moment dat, ca tu il placi pe el, sau ca tu o placi pe ea. Poate ca si el te place pe tine, sau poate ca nici el nu stie daca te place pe tine, sau poate ca te place dar nu vrea sa ti-o arate...(sentimentul vreau sa zic...repede, voi !).

El si ea se plac dar cum zice frantuzul: "qui s'aime, se taquine" adica in traducere libera, ca si romanul procedeaza la fel, daca un el te place, se ia de tine...invariabil ! Baietii le tachineaza pe fete inca de la gradi, incepand de la trasul de codite, continuand cu desfacutul sutienului in generala si terminand cu vorbe grele aruncate deasupra lor de la facultate in sus. Si ei si ele insa, fac la fel. Atunci cand simti pericol, incepi sa arunci si tu cu ceva spre persoana din fata ta. E probabil o chestie instinctuala, de aparare. Te duci atunci in baie, iei un tampon si il pui intre sufletul tau si al lui, ca sa nu cumva sa...sa spui cuvantul ala cu S...sa suferi ? Ne tachinam, ne radem, de fapt vreau ca tu sa stii ca eu nu am nicio treaba in caz ca nici tu nu ai. Cum ar veni: "Daca nu merge, a fost o gluma!" Si daca nu o aratam acum, e cu atat mai bine. Si oricum si eu o sa fac la fel ca tine. Dar totusi, tie de ce iti place sa ma chinui ? Mai bine ma tragi de codite. E mai putin dureros. Bine, te las si sa ma ciufulesti. Tamponul ramane deci acolo, intre cele doua suflete implicate in actiunea de protectie a unuia impotriva celuilalt, atat timp cat cei doi parteneri vor avea scor egal si acelasi numar de bile albe si negre. Cu toate astea, sunt aproape sigura ca ea nu vrea sa continue jocul de-a v-ati ascunselea cu sufletul ei. Ar iesi de dupa masina gri si s-ar preda sau s-ar duce sa scape turma. Lui insa, ii place mult jocul asta de-a soarecele si pisica, pentru ca de acolo vine farmecul, magia, rasuflarea taiata. Atunci cand nu stii cum si unde stai, e mai palpitant si neasteptat...adica asteptat si dorit.

Ea ar renunta la tampoanele sufletesti pentru o vreme, chiar daca are mai multe pentru ca si-a luat la promotie, luna trecuta. Le-ar pastra pentru atunci cand vor fi inundatii in regiuni mai putin sigure, cu alunecari de teren si viituri.



Care dintre voi mai pune tampon intre sufletul lui si al celuilalt ?


sursa foto: Mihaela Calciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu