luni, 20 iunie 2011

Studioul foto incropit in aproape Rahova


Si m-am dus eu constiincioasa azi, dupa ce mi-am indeplinit obligatiile in ceea ce priveste plantatul, sa-mi fac si anume, niste poze 3/4. Le stiti ! Sunt alea necesare la orice dosar de inscriere la licenta, disertatie, autorizatie si alte asemenea. La mine in aproape Rahova, langa o covrigarie si cel mai penal si scary amanet, exista si o dugheana de papetarie cu legatorie unde poti sa faci si poze, aflasem eu. All inclusive, la indemana, deci !
Amanetul e organizat ca cea mai chicioasa sufragerie in care oameni colorati in negru stau in fotolii cat e ziua de lunga si isi beau cafeaua. Sunt fotolii din alea reale, de sufragerie veche de care am avut toti la un moment dat. Amaneteaza tot aia ! Si pe mama daca le-o
dau ! Au si cateva mertzane la scara acolo ca doar nah, din platina, tablouri si ceasuri vechi mecanice iese grosu'.
Sa revenim la dugheana cu printuri si spirale. Nenea m-a invitat dupa tejghea sa facem poza. Era mobila. A dat-o la o parte si m-am infiltrat. Puteam sa si vand daca voiam. Mi-a aratat o oglinda atarnata in perete in care m-am coafat, machiat si pieptanat in doi timpi si trei miscari si pana s-a mai foit el pe acolo, eu m-am tot uitat sa vad cam unde am putea sa facem poza in aia doi metri patrati. Unde era, domne, studioul foto, ca nu l-am vazut ?! Erau niste scari care duceau in jos. Ma gandeam ca poate acolo. Nttzzzzzzzzz ! Si zic: 
- Sunt gata ! Unde facem ?
Nenea: - Aici.
- Pai unde aici ? zic eu uitandu-ma din nou in jur si crezand ca poate chiar am ratat eu locul incropit anume pentru fotografie de Rahova.
Nenea: - Pai aici ! si trage o jaluzea din aia alba peste oglinda. 
- Oooook, optimizarea spatiului...hai sa vedem cum ma scoate asta...ma gandeam eu.

Si imi baga omul doua lampi in fata, stanga-dreapta. Colega cu care eram si care ma facea sa rad, m-a dat de gol cum ca sunt obisnuita eu cu reflectoarele. Nenea se minuna. Eu transpiram si ma abtineam sa nu rad. Ma simteam mai degraba ca la dentist nu ca la pozar. A bagat nenea trei poze cu un Fuji compact si s-a socat la sfarsit cand i-am zis sa mi le arate. 
- Pai de ce sa vi le arat, domnisoara ? 
- Pai ca sa imi aleg ce imi scoti, bre ! Nuuu ???

Se duce omul in alta parte a dughenei si zice ca mi le da pe loc. Tot pe loc, pe loc, pe loc! zic eu. Nenea era stilul ala care te face din vorbe, uiti pentru ce ai venit si eventual te prosteste la bani. In timp ce scoate nenea pozele pe loc, imi zice:
- Domnisoara, ce ziceti ? Punem si noi la panou aici afara, o poza cu dumneavoastra ? Haideti ca da bine !
-Poftiiiiim ? NU !
- Pai de ce, domnisoara ? Ce credeti ca vi se intampla ?
- Domne, am zis ca nu !
- Dar totusi...haideti, dar de ce ?
- Domne, eu nu vreau sa ma amaneteze vecinii dumneavoastra !
- Ahahahaaaa...haideti, domnisoara...cum sa ? Da' se poate ? Noi lucram de mult timp aici si nu s-a intamplat nimic.
- Lasati, lasati ca si eu lucrez in zona de trei ani si o cunosc prea bine. 
 - Vai, domnisoara...dar ce credeti ca vi se intampla ? Sa stiti ca si eu voiam sa lucrez in Victoriei dar nu ma lasa astia.
- Lasati ca va merge mai bine aici, va zic eu !


Si-am plecat. 
Cum ar sta poza mea la panou in aproape Rahova, langa amanet ?


Sursa foto: Mihaela Calciu

10 comentarii:

  1. =)))) lesin de ras!!! ti-am zis eu ca esti o diva, inca imi pastrez opinia =))))

    RăspundețiȘtergere
  2. diva, diva ! imi creste valoarea si vreau sa ma vand scump ! daca imi pune ala poza in geam, ma aliez cu aia de la amanet ! am zis !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte tareeee! Am fost martora! Asa s-a intamplat! Da tot m-a pufnit rasu cu ai mei de fatza citindu-ti cu voce tare istorioara!

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) deci si tu zici ca trebuia sa il las sa imi puna poza in geam ? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. =))))))))) ti-am spus bambola ca e grav acolo la astia....in aproape rahova e belea vezi daca cumva te bate gandu sa o dai la copertat sa stai langa nenea ala cu barbita sa nu sara paginile :))) dar totusi este reconfirmat statului de vedeta ;)))) pup Dy

    RăspundețiȘtergere
  6. deci da, bambola...ma gandeam sa o dau la copertat...dar ma gandeam de 5 ori :))...inca ma mai gandesc ! pup si eu

    RăspundețiȘtergere
  7. io zic sa te bagi...asa te vad mai des de la balcon...poti sa faci reclama si la amanetu' ala iti "imprumuta" vecinii un lantzic pentru pozat ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. ahahaa...si Irina stie amanetul cu pricina. cum facem o poza ca sa vada si cei 6 cititori ai mei ? mie mi-e frica !


    Mi

    RăspundețiȘtergere
  9. :)))...normal ca-l stiu, doar stau acolo...imi place colectia lor de obiecte de arta :)...mi-e frica sa fotografiez acolo, e un fel de "restricted area"

    RăspundețiȘtergere
  10. :))
    am fotografiat eu magazinul cu coroane mortuare din spate de la Cosbuc, intr-o seara si era sa ne-o luam rau ! deci, dragilor, va trebui sa ma credeti asa. poza cu amanetul la panoul meu nu cred ca pun.

    macinpar

    RăspundețiȘtergere