vineri, 15 aprilie 2011

Azi am fost la interviu

...si ce mi-a mai placut !
CASA CU PRIETENI a dat primul interviu in exclusivitate pentru stiridebine.ro


Interviu CASA CU PRIETENI - un strop de jazz, rock, bossa-nova...


Muzica folk si mai mult decat atat. Un fel de muzica pe undeva mai curat, un sunet mai adanc, mai sensibil. Impotriva cuiva, nu credem, in sensul preferintelor cuiva, mult mai bine zis. Si mai bine, sa ii lasam pe membri formatiei sa ne spuna mai multe. Exclusiv pentru StiriDeBine. Mihaela, Dragos, Sanziana, Paul, multumim. 

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu muzica voastra, pareti dintr-o alta lume muzicala, o lume care pare ca are si alte cerinte in legatura cu publicul. O lume cumva inchisa, elitista.

MI: Eu cred ca fiecare are lumea lui muzicala. Eu cel putin, o am pe a mea. O completez in fiecare zi cu noi descoperiri iar ea ma imbogateste pe mine, la randul ei. Noua ne place sa credem ca lumea noastra, CASA mai ales, este deschisa. Deschisa tuturor celor care vor sa intre si sa asculte un stil nouveau. Deschisa mai ales pentru ca incercam sa ne facem auziti si placuti si in lumina reflectoarelor nu numai in cabanele de pe munti, ca pana nu demult. Muzica trupei CASA CU PRIETENI este energica, transmite un mesaj pozitiv si mai ales bucuria noastra de a canta. Acestea sunt cateva dintre ingredientele folosite de noi cu incredere si functioneaza.

Dragos: Nu as zice ca lumea noastra este inchisa, ci din contra; ceea ce cantam noi nu este inchistat in anumite concepte. Este vorba de ceva deschis, versatil, pentru oameni care stiu ce inseamna voia buna, muzica melodica, deschiderea catre mesaje de normalitate… Cat timp publicul intelege aceste valori, legatura dintre noi si ei se creeaza rapid. Este foarte usor sa te familiarizezi cu ceva in care te regasesti, iar cum voia buna nu este o notiune elitista, exista premisele sa fim ascultati de o paleta mai larga de oameni, lucru care se si intampla.

Sinziana: Noi am ales sa fim diferiti, sa abordam folk-ul dintr-un alt unghi si anume, sa ii dam un aspect revigorant, sa il scoatem din cutie pentru a iesi in evidenta si pentru a bucura urechile celor care il asculta. Ne adresam unui public deschis spre nou, spre sunete interesante si pline de armonie, insa nu vrem sa ne limitam la un anumit cerc ci vrem sa ii atragem si pe cei mai reticenti. Credem in ceea ce am descoperit si vrem sa pastram drumul acesta.

Paul: Daca ne referim la piata muzicala, ne diferentiem prin modul nostru de a fi si de a face muzica. Nu facem compromisuri si nu pacalim prin imagine. Suntem trupa de live deci actiunea si dansul vorbesc pentru noi.

Care e diferenta intre cei care asculta muzica “la moda” si cei care vin la concertele voastre?
continuarea aici



Multumim R.

4 comentarii: