luni, 25 aprilie 2011

Am muci sau am insolatie ?


Astazi m-am riscat. Raceala persista dar eram vizibil mai bine decat ieri si decat alaltaieri. Zilele trecute mugeam. Nu scoteai de la mine decat cate un "aham", "ihi" si alte asemenea. Vineri seara a fost intriga racelii mele iar sambata a fost desfasurarea actiunii culminand cu punctul culminant, care s-a desfasurat. Intr-un cuvant, pe romaneste "horror". Prin urmare, deoarece si pentru ca nu puteam sa stau in doua picioare, sambata m-am indeletnicit cu dormitul. Duminica m-am trezit nu stiu cu ce stare dupa o noapte plina de transpiratii, de la raceala nu de la altceva, din pacate. Mi-am baut cafeluta in balcon, la soare si am scris povesti pe laptop. Ma bucuram de soare si ma inspira.
Astazi m-am trezit cu ganduri mari si am sperat la mai mult decat in zilele trecute. Mi-am luat micul-dejun pe balcon, tot la soare...deci da...avem si noi soare, in sfarsit. M-am riscat cel mai grav pentru ca m-am hotarat sa plec in Centrul Vechi cu Sophia*. Evident ca inca mai eram putin mucioasa dar n-am avut stare. Trebuia sa imi duc la bun sfarsit toate planurile pentru zilele astea trei, libere, adica: sa citesc, sa scriu, sa stau la soare si sa ma plimb cu Sophia.
Dupa vesnica sfortare de a o urca pe Sophia in lift, de a o scoate din lift si din scara, am inceput bine: cand am iesit din bloc, m-am intalnit cu mama unei prietene care era cu catelul Tobi, care a sarit pe mine de bucurie si m-a daramat peste bicla, tot de bucurie. Nuuu...nu eram in mega intarziere, stati linistiti !
M-am apucat de pedalat pe un soare frumos, cu vantul nebun in plete, cam prea nebun pentru raceala mea nefinisata, daca ma intrebati pe mine si uite-asa a avut loc si prima iesire mai serioasa cu bicla, pe anul asta. Pana azi fusesem doar la Cora, la cumparaturi cu Sophia. Ce sa-i faci, de cand cu cantarile, nu prea imi mai permit sa aspir aer rece din zbor asa si sa racesc de la o saptamana la alta. Acum am o luna la dispozitie sa ma plimb cat vreau si pe vreme mai racisoara. Yuhuuuuu ! Pe doua roti, macinpar !
Am ajuns in Centrul Vechi, am ars-o pe la Van Gogh cu gagicile, foarte dutch style asa, in amintirea vremurilor frumoase, numai ca ne lipseau canaletele din Amsterdam. Si cautam iarba prin meniu, dar asta e alta poveste... Am luat jumatate de soare si cand a trecut pe dupa BNR, ne-am mutat la o alta terasa, vizavi de Teatrul de Comedie, unde stiu eu ca e soare toata dupa-amiaza. Cand m-am dus la toaletna, mi-am dat seama ca m-am bronzat, deci misiune indeplinita. M-am pricopsit insa, si cu o insolatie, cred. Imi bubuie capul de cand am ajuns acasa. Raceala mi-a trecut. Acum nu stiu ce sa aleg: am muci sau am insolatie ? Varianta C: niciuna.

Totusi, tot nu m-am saturat de soare. Imi place din ce in ce mai mult in Centrul Vechi, cu soare, cafele si Salitos Mojito-uri pana nu mai pot. Multumesc prietenelor de macinpar pentru minunata companie si astept sa ne reorganizam cat de curand.

macinpar cu soare-n cap

*Sophia=bici a mea


Sursa foto: Mihaela Calciu

6 comentarii:

  1. cum era, cu sufletu'n rai si cu nu mais tiu ce? :)))))
    lasa mai miaela, ca n'ai tu insolatie, soarele se bucura prin parul tau, nu il ataca :)

    RăspundețiȘtergere
  2. dimineata soarele se joaca-n mana ta :)
    ce sa fie cu sufletul ? nu stiu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. si mai ales primavara, in casuta de pe plaja
    pai...eh, e o porcosenie aia, nu pot s'o zic :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. te rog sa nu imi strici oaza cu muci si insolatie...nu ti-o iert ! aici nu folosim cuvinte cu porcosenii :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. pai nu, ca nu e cu muci si puroi, e cu alte scarbosenii. da' lasa, noi sa fim sanatosi

    RăspundețiȘtergere
  6. da, lasa. fara scarbosenii. multumesc

    RăspundețiȘtergere