joi, 10 ianuarie 2013

Imparatia tristilor aniversati


La masa mare de langa noi, cativa tineri si vreo doua fete. Mai tineri decat noi. Tocmai ce pune chelnerul doua sticle de Havana, doua sticle de Vodka si un uischean, pe masa lor. Erau cam putinei ca sa dovedeasca toate astea, mi-am zis eu. Am mai stat. Ne-am mai hlizit de ale noastre, de barbati cu Ray Ban si cu metaforele la ei, de viitoare vineri in club, de hipsteri (nici pana acum nu stiu ce sunt aia). Au mai venit cativa tineri. S-a marit masa de langa. Intre timp chelnerul a adus si o frapiera si cateva cutii cu suc...pentru vodci, cum ar veni. Liniste la masa lor. Trebuia sa fie si un sarbatorit am presupus, pentru ca altfel la varsta lor...frageda, nu prea face nimeni cinste cu patru sticle de-alea mari, intr-o fabrica, chit ca e ea cu scaune de bar si mese intinse si afise pe pereti si bosanoave la pick-up. Dupa inca putin timp, sarbatoritul a inceput sa desfaca alcoalele si sucurile si sa le faca cocktail-uri invitatilor. In continuare, liniste in incinta. Oamenii se uitau la sarbatorit cum le punea pe rand, gheata in pahar, vodka si suc. Dupa ce s-au umplut paharele, fiecare l-a luat tacticos pe al lui si am auzit mult gatuitul "la multi ani!". Trista mai era imparatia lor!
Pai de ziua mea, eu aveam roze in pahare, stateam la aceeasi masa dar aveam oameni frumosi la suflet si cu zambete largi care venisera sa ma imbratiseze din toata inima lor mare. Auzeam din cinci in cinci minute clasicul "cling-cling, mai usor cu cristalul!".
In seara asta, am asistat la o aniversare trista. Parea a fi un baiat care avea cu ce, dar care nu avea prieteni adevarati. Ii chemase din obligatie. Venisera din obligatie, probabil. Faceau parte din gasca celor care asteapta sa se imbete intai, sa isi toarne in cap ca sa poata comunica, sa poata lua o fata la dans sau sa se poata batai ei, pe cele doua picioare stangi. E vorba despre cei care nu se pot distra decat daca au luat ceva la bord. Daca la pupa inca se aude, inseamna ca ne mai scufundam un pic si apoi incepem sa punem colacul de salvare...sau de veceu.
Imi enerveaza auzul si gasca celor care imediat ce vad ca bei un pahar si te prapadesti de ras, iti toarna un "ia uite-i si p-astia, s-au imbatat!"
Bai nene, bai nene...am zis !

Sunt norocoasa ca ma inconjor de oameni care pot sa rada si daca sunt pe ceai si turta dulce sau apa cu bule la o felie de lamaie. Asa e de fain sa poti sa te distrezi in orice conditii ! Desigur, cu putin ajutor de la Bachus, se poate amplifica totul dar din pacate pentru unii si din fericire pentru altii, noi putem rade si dupa ce ne trezim din reveria aburilor colorati.

La multi ani, sarbatoritule trist din Fabrica ! Iti doresc sa devii vesel si fara clinchet de cuburi de gheata in vodka !

macinpar fara pahar (de data asta)

12 comentarii:

  1. imi amintesc de o fata care a incercat sa ma faca sa zambesc de ziua mea, desi eu eram trista, la fel ca domnul din poveste. pacat ca ea apare destul de rar in viata mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fabis, baiatul de aseara facea parte dintre aceia care cred ca e cool sa o arzi trist si sictirit si serios. nu era trist pe bune. era la fel ca fetele care cred ca e feminin sa cigulesti putin din farfurie si apoi sa zici ca esti full :))

    te imbratisez :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Trist! Urat ....pacat ca unii nu se pot distra fara multe pahare la bord :D!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de geniala e faurita lume asta. Trista pentru cei care se incapataneaza sa joace in alte filme.

    RăspundețiȘtergere
  5. sa-i vezi pe aia cu creierul prajit si ranjet pe fata :))...cam tot aia e.

    RăspundețiȘtergere

  6. Invito - italiano
    Io sono brasiliano.
    Dedicato alla lettura di qui, e visitare il suo blog.
    ho anche uno, soltanto molto più semplice.
    'm vi invita a farmi visita, e, se possibile seguire insieme per loro e con loro. Mi è sempre piaciuto scrivere, esporre e condividere le mie idee con le persone, a prescindere dalla classe sociale, credo religioso, l'orientamento sessuale, o, di Razza.
    Per me, ciò che il nostro interesse è lo scambio di idee, e, pensieri.
    'm lì nel mio Grullo spazio, in attesa per voi.
    E sto già seguendo il tuo blog.
    Forza, pace, amicizia e felicità
    Per te, un abbraccio dal Brasile.
    www.josemariacosta.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Din spusele lui Walter Kargel hipsterul ar trebui sa fie "un hippie cu plete lungi, blonde si barba subtire, care se hranea cu legume crude si facea autostopul din Vancouver" ...pana in parcul Yosemite ca sa se catere pe El Capitan.

    In viziunea mea hipsterul roman este un fel de cocalar metrosexual gay care traieste pe banii lu ma-sa, se da cu VW Beetle sau Fiat 500 si nu produce decat CO2.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din spusele lui Walter Kargel, Cosmiiiiin ? :)) mor de ras !!!

    pe noi nu ne-a judecat nimeni, iti zic ! :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Desi nu le-am trait sa stii ca mi-e dor de vremurile de altadata.

    ma bucur ca ai ras :)

    RăspundețiȘtergere
  10. nu vreau sa afle toti cititorii mei...aia multi :)) dar pentru ca trece anul si fix zilele astea stabileam cu fetele mele (stii ce zic !) o noua intalnire, cu adunare de prin mai multe colturi ale lumii...le ziceam ca ar trebui sa iti zic si tie...cum ar fi ? :))

    ps: anul asta sunt mai pregatita pentru vaile alea :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa fie cu iertare ca raspund tocmai acum, dar nu am obiceiul de a deschide des aceasta unealta a diavolului :)

    Sincere multumiri pentru invitatia voastra, as fi venit cu mare placere dar nu mai sunt atat de liber de sarcici ca anul trecut.

    In schimb, vaile au ramas doar ale mele asa ca promit sa intru mai des in refugiul tau si poate stabilim de-o tura candva. Frumos ar fi sa-i chemam si pe cititorii tai, pe care ii salut.

    Distractie faina, daca nu ati petrecut inca.

    Va pup pe toate desi nu mai stiu cate erati...probabil mai putine decat shot-urie pe cale le-am tras impreuna





    RăspundețiȘtergere
  12. sunt pasnica in continuare :))! o sa le pup pe fete. eram toate, daaaa !

    la o vale chiar ma abonez daca tot m-am echipat si promit ca nu bem decat cafea dupa si ceai fierbinte si aromat de la mine din termos. suna ca la radio dar ii salut chiar si eu pe cititorii mei...si aia rasfirati mai mult prin lume, decat prin apropierea mea, desi mi-as dori.

    ps: n-am depasit doua shoturi de Jagger, de atunci. dar o mai stii pe aia: "Si...Cosmin, daca stai in Sinaia, inseamna ca schiezi ?" ceva-ceva tot mai stiu :))

    RăspundețiȘtergere