miercuri, 18 aprilie 2012

Lingurita de argint cu imprumut

 copyright Mihaela Calciu

Ii inteleg pe alcoolici. Ii inteleg pe drogati. Ii inteleg pe viciati. Totul incepe cu starea aia care te face sa vrei sa uiti, macar pentru o perioada scurta de timp. E pentru ca ceva te roade pe dinauntru si vrei sa scapi de rana, insa nu poti. Nu ai capacitatea sa faci asta si atunci cauti surogate. Incerci sa iti faci corpul sa produca adrenalina. Incerci sa iti faci mintea sa se elibereze. E ca si cum ai asteptat momentul asta de ani intregi iar acum cand a venit, iti vine sa strigi din toti rarunchii. Iti vine sa iti tipi rana si sa o trimiti pe Luna, daca o mai fi voie.

Se poate lasa cu ras isteric sau cu plans nebun. Tragi-comedie. Unii fac shopping de eliberare. Altii sar cu parasuta. Faci tot ce poti pentru niste conditii de viata extreme. Nu te eliberezi cu adevarat insa, decat atunci cand ai nimicit raul, cand ai cicatrizat rana. Pana atunci insa, poti sa te imbeti de zeci de ori, poti sa fumezi de sute de ori, poti sa dormi doua zile in continuu dar, cand te vei trezi din betie, ameteala sau somn, iti vei da seama ca esti tot acolo. Esti tot in baltoaca aia care nu se mai usuca, pentru ca afara e mereu cer cu nori.
E si mai rau cand nu mai ai incredere ca esti capabil sa o iei de la capat. Atunci se adanceste rana. E ca atunci cand visezi ca sari de la balcon sau ca inoti intr-o apa adanca de tot.


Eu ii inteleg. Nu toti s-au nascut cu lingurita de argint...unii imprumuta de la vecini, tot timpul.

macinpar cu un picior...in rana

2 comentarii:

  1. Nu sunt sigura ca am prins ideea...mmm. Jo

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite cum îmi strici tu planurile! :P
    Îmi propusesem să nu mai comentez nimic o vreme şi uite că ai venit cu articolul ăsta la care e musai să comentez.
    Charles Eisenstein are o carte de vreo 600 de pagini in care vorbeste despre lucrurile astea. E o lectură interesantă, dar nu despre el vroiam să vorbesc.
    Dacă eşti doar cu un singur picior în rană şi eşti conştientă de asta, poate a venit vremea să ţi le bagi pe amândouă! Aşa pur şi simplu şi dintr-odată. Bagă-ţi picioarele în rană sau calc-o în picioare. Durerea este calea spre vindecare. Cel puţin aşa spun filosofii orientali şi am început să îi cred şi eu. Iar eu nu cred orişice.

    RăspundețiȘtergere