vineri, 16 decembrie 2011

Vot pe criterii usoare




In Sezonul 10 la American Idol, femeia asta minunata, Haley Reinhard, a iesit pe locul 3. E dovada faptului ca nu numai romanii voteaza tot timpul in functie de: nu imi place fata aluia, nu il votez ca se epileaza pe piept, ii statea aiurea imbracat sau canta frumos dar pare arogant. Va invit sa ii vedeti si pe cei care au iesit pe locul 2, respectiv 1. America l-a votat pe Scotty de 16 ani care canta mainly country. Intr-o Romanie care il voteaza pe Basescu si il vrea pe Canaf pe motiv de "halucinanta creatura", ma intreb ce se alege de toata munca celorlalti concurenti.

Nu mai sunt curioasa pe cine voteaza Romania in seara asta. Sunt deja dezamagita daca juriul de la Vocea Romaniei a renuntat la Alexandra Craescu si la Oana Radu.

Eu ma duc sa mai trag un fum...

6 comentarii:

  1. De munca lor se alege ceva, raman cu admiratori adevarati, asa cum aveti si voi. De la un anumit numar de fani in sus, nu prea mai e muzica, e business. Deja, de la un anumit numar in sus, putini sunt cei care chiar inteleg muzica si multi sunt cei care doar urmeaza un trend la moda.

    RăspundețiȘtergere
  2. cu admiratori care ar vrea sa ii mai auda...cred ca muzica e muzica indiferent de numarul fanilor. am fost la un concert de jazz intr-un club de subsol in Bucuresti, la care cred ca erau maxim 25 de oameni dar care dadeau toti din cap in ritmul muzicii. pe de alta parte, trupele mari care fac muzica, au mii de fani si nu ma refer la Inna Hot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ideea e daca esti fan pentru ca iti place muzica respectiva sau esti fan pentru ca trupa sau cantaretul X are faima.
    Castigarea unui astfel de concurs ofera doar faima si fani care se ghideaza dupa acest criteriu. Dar asta este de scurta durata daca nu ai intr-adevar acel ceva si daca nu muncesti incontinu
    Cei care muncesc cu adevarat si pierd pe nedrept astfel de concursuri, ar putea fi apreciati toata viata, chiar daca ar avea doar o mana de fani.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu ma gandeam deloc la a doua varianta. cred ca aici este de vorba de "to go big". sunt multe voci bune in concursul asta si cred ca fiecare dintre ele e apreciata in cercul lor de prieteni dar, ei vor sa fie apreciati la nivel national si international nu numai in baruletele sau la concursurile locale. daca te vei uita pe youtube, vei vedea ca toti canta in timpul lor liber, singuri la karaoke sau in diverse proiecte. ei vin la un astfel de concurs pentru ca e probabil, pentru unii dintre ei, singura sansa de a se face remarcati de mai mult de o mana de oameni care ii apreciaza.

    RăspundețiȘtergere
  5. Problema cu astfel de concursuri este aceea ca "the winner takes it all". Dar cum spuneam, asta e de scurta durata. Daca oamenii sunt cu adevarat buni, remonteaza, deja s-au făcut văzuţi.

    RăspundețiȘtergere