sâmbătă, 14 septembrie 2013

Iubitoare de febra musculara

General vorbind, oamenii fac febra musculara in urma unor activitati fizice intense, dupa o perioada de liniste musculara.
Exista febra musculara de la alergatura: pentru unii pana la tramvai, pentru altii dupa cinci ture de pista de atletism.
Schiorii fac si ei febra musculara dupa prima zi de schi, daca se dau pana ajung sa zboare de sus in jos, pe partii de zahar vanilat, cu stelute reci de iarna. Offf, dar e asa de placuta febra aia musculara, cauzata de efort intens.
Biciclistii isi folosesc si ei, multi muschi atunci cand vad din sa, dealuri pline de flori, poieni cu margarete, drumuri forestiere care merg drept in sus si nu ii lasa sa respire, creste inalte in zare. Saua bicicletei e deseori dureroasa si pentru ei si pentru ele, pe langa febra musculara aferenta.
Dupa un traseu de doispe ore pe munte, pe o carare din ce in ce mai subtire si mai expusa cateodata, a doua zi, abia mai sunt in stare sa se tarasca afara din cort, unii dintre muntomani. Desigur, febra musculara dobandita in urma unei astfel de drumetii, este una dintre cele mai placute pentru mine. Cand ajung seara la cabana, unde e cald si bine, unde bucuria mi se citeste pe chip si unde, dupa o gura de palinca aromata, inainte de masa, simt cum imi arde fata. Cu corpul obosit in cel mai fericit mod, cu fata arzand, si cu zambet ii multumesc vietii si partenerilor de urcus. Ciocnim impreuna si ne bucuram de viata ! Febra musculara nu e decat o dovada ca am reusit si ca ne-am intors jos in oras, sanatosi si cu amintiri pentru totdeauna.

Un pic uimita, am aflat de curand ca poti face febra musculara in doar 30 de secunde, atunci cand te hotarasti sa sari in gol, de la o inaltime considerabila. Pana te urca nacela, la 100 de metri in aer, incepi sa tremuri din toate incheieturile, sa stai cu stomacul cat mai strans si sa rememorezi cam tot. Bungee-jumping provocator de febra musculara doar in urma efortului mental de a te arunca in gol. Fara sa dai din maini, fara sa faci echilibristica, fara sa te misti in vreun fel anume, doar prin abandon al simturilor, cand pui din nou picioarele pe pamant, simti cum nu te mai poti misca din loc. Simti cum ai facut febra musculara la muschi de a caror existenta nu erai constient pana atunci.

Pentru multi oameni, febra musculara e ca ploaia. E un fel de "vai, ploua si n-am umbrela...o sa ma ude, o sa racesc, o sa fac pneumonie...ce o sa ma fac ?". E un fel de "aoleo, sa iau repede o aspirina ca sa nu fac febra musculara!". E un fel de frana la ENJOY.

Sunt o iubitoare de febra musculara. Poate printre putinii care nu se vaita de senzatia asta. Ma gandesc mai mult la placerea de care am avut parte si pentru care platesc un pret mult mai mic acum.

Nivelul urmator este sa experimentezi febra musculara de la un sarut. Sa nu mai poti cobori scarile de la metrou, sa iti tremure tot corpul si nu doar pentru 20 de secunde de viata. Sa nu te mai poti misca, sa constientizezi starea, sa stii de la ce e, sa te bucuri de ea si sa te miri ca ti se intampla.


Pentru cei necredinciosi, exista febra musculara de la un sarut!
macinpar, iubitoare de febra musculara

2 comentarii:

  1. Dar cand ai fost la Rasnov mai precis? :)

    RăspundețiȘtergere

  2. Accesati flysky.ro!Veti gasi aici o multime de variante ieftine de zbor!Eu am cumparat si am fost foarte multumita!

    RăspundețiȘtergere