luni, 20 mai 2013

Fapta buna pentru Stefan Andreescu - http://stefanandreescu.com/

Am doi prieteni foarte buni, pe Gabi si pe Ralu. Cu Gabi am mers la munte, multi ani la rand, am adunat amintiri tare frumoase, am trecut prin multe impreuna si mereu ne-am fost alaturi la distractie.
In luna februarie, Ralu a adus pe lume un baietel, pe Stefan Andreescu.
A venit acum momentul, sa ne fim alaturi si in clipe mai putin fericite.

In continuare, il las pe Stefanel sa se prezinte:

Bună ziua,


Numele meu este Ştefan, dar mami şi tati îmi mai spun şi Pisoiaş pentru că atunci când mă ţin în braţe şi mă alintă eu sunt cel mai fericit.

Pe 16 februarie 2013 Doamne Doamne a făcut posibil ca visul lui mami şi al lui tati să se împlinească: atunci am venit eu pe lume. Aveam doar 2800g şi 48,5 cm lungime.

Prima mea zi de viaţă a adus pe lângă fericirea şi bucuria părinţilor mei şi începutul acestei poveşti triste.

 La scurt timp de la naştere am înţeles că va mai trece ceva timp până când voi putea să mă bucur şi eu de copilărie şi să fiu la fel ca ceilalţi copii.

Icterul precoce a fost semnalul de început. La 6 zile am fost internat la Spitalul de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie cu diagnosticul de sindrom colestatic neonatal. Pur şi simplu ficăţelul meu nu vroia să funcţioneze corect. Doctorii de aici au avut grijă de mine, m-au tratat şi de infecţie urinară, m-au hrănit şi prin perfuzii şi m-au pus „pe picioare”, însă culoarea mea palidă nu dispărea deloc iar icterul a devenit obstructiv cu diagnosticul prezumtiv de hipoplazie şi paucitate ductulară. Destul de complicat!

Pediatrul meu mi-a recomandat să fac o puncţie biopsică hepatică pentru a confirma diagnosticul, însă doctorul chirurg mi-a dat de înţeles că ar fi spre binele meu să fiu supus unei operaţii. Aşa că m-au ajutat să adorm cam 5 ore, timp în care am visat frumuseţile copilăriei mele viitoare. În acest timp doctorii care m-au operat au descoperit că nu aveam căi biliare externe şi, prin urmare, au pus în practică procedura Kasai prin care mi-au legat intestinul direct la ficăţel pentru a ajuta lichidul biliar să se scurgă. Operaţia a avut succes, însă evoluţia mea nu a fost la fel de bună. Starea mea de sănătate nu este stabilă şi nu pot să mănânc lapte la fel ca ceilalţi bebeluşi, ci trebuie să mă hrănesc cu o formulă specială pentru copiii bolnavi de ficat.

A sosit în cele din urmă şi rezultatul biopsiei efectuate în timpul operaţiei. Aceasta a dat verdictul. Medicii de la Centrul de Boli digestive şi Transplant Hepatic de la Fundeni au hotărât ca singurul lucru care mă poate ajuta să mă joc cu copiii este un transplant urgent de ficat.


În prezent, deşi starea mea de sănătate nu este foarte bună şi în ciuda faptului că nu am reuşit să cresc foarte mult, (am doar 3,8 kg şi 56cm la 3 luni) sunt un băieţel voinicel, vesel şi jucăuş şi pe deasupra optimist şi le-am promis lui mami şi lui tati că mă voi face bine curând.


            Vă rog să mă ajutaţi să-mi ţin această promisiune faţă de părinţii mei şi să alung de pe  chipurile lor lacrimile şi tristeţea. Ajutaţi-ne să fim fericiţi ca în prima mea zi de viaţă!

Pentru a-l cunoaste mai bine pe Stefan, va rog sa intrati si pe site-ul lui, facut cu mult drag de prietenul nostru comun, Andrei: http://stefanandreescu.com/ 

De asemenea, atasat gasiti si referatul medical pe care l-a primit Stefan de la Institutul Fundeni si pe care il puteti da si altor oameni cu suflet mare care pot da o mana de ajutor.

Si cum ajutorul incepe de la prieteni, va rog sa ne implicam cu totii sa il ajutam pe Stefan sa isi tina promisiunea facuta parintilor! Prietenia cred ca a fost creata pentru astfel de momente, asa ca haideti sa fim uniti si sa facem absolut orice pentru cel mai mic prieten al nostru, Stefan!  

Putem ajuta facand donatii in conturile:

BRD:
LEI: RO81BRDE426SV58244854260
EURO: RO77BRDE426SV58244934260
deschise la BRD GROUPE SOCIETE GENERAL, SUCURSALA EC DELFIN

pe numele ANDREESCU RALUCA
BCR:
LEI: RO68RNCB0318057562050001
EURO: RO52RNCB0316057562050001
deschise la BCR SEDIUL CENTRAL
pe numele ANDREESCU RALUCA
Mai avem 5 zile la dispozitie pentru a redirectiona cei 2% din impozit catre un ONG. Prietenii nostri, Stefan si Carmen, au pus la dispozitie ONG-ul lor pentru a primi donatia pentru Stefan.
Cum se redirectioneaza cei 2% din impozit?
  1. Printati formularul 230 care este deja completat cu datele ONG-ului unde se vor redirectiona cei 2%;
  2. Completati campurile de la punctul I. Date de identificare a contribuabilului cu datele voastre;
  3. Semnati cererea - campul “Semnatura contribuabil”;
  4. Inserati cererea intr-un plic pe care completati Expeditorul (= datele voastre) + Destinatarul (=datele organului fiscal de care apartineti in functie de adresa din buletin). Aici puteti gasi datele Administratiei Finantelor Publice de care apartineti: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/telefoane_judete/bucuresti.htm Pentru cei care in buletin nu au o adresa din Bucuresti nu trebuie decat sa inlocuiti in link-ul anterior denumirea judetului. Ex: pentru Brasov vom avea: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/telefoane_judete/brasov.htm
  5. Depuneti pana pe 25.05 (ideal ar fi de depus pana pe 24 pentru ca nu stim ce inseamna pentru posta data depunerii) plicul la posta si mentionati ca doriti sa il trimiteti ca scrisoare recomandata cu confirmare de primire. 
  6. Daca vreti sa faceti aceasta fapta buna pentru Stefan dar nu puteti ajunge la posta, ma pot intalni cu voi si imi puteti da mie plicul pentru a-l depune la posta.

Daca aveti timp, puteti sa depuneti formularul direct la registratura Administratiei Finantelor Publice de care apartineti.
Pentru mai multe detalii, in atasamentul cu formularul 230 gasiti si instructiunile de completare furnizate de ANAF.
Rugamintea ar fi ca in loc sa dam degeaba acesti bani statului pentru ca in momentul in care vom avea nevoie de ei sa nu ii primim, mai bine sa ii redirectionam pentru Stefanel.
In plus, va rog sa dati formularul si instructiunile de completare si catre prietenii vostri, colegii de serviciu, familie, etc. pentru a convinge cat mai multi oameni sa depuna aceste formulare.
Formularul 230 este pentru salariati, daca sunt persoane care obtin venituri din PFA, va rog sa ne spuneti pentru a va trimite formularul 200 specific acestora.

Avem 5 zile la dispozitie pentru a convinge cat mai multi oameni sa completeze acest formular pentru Stefanel. Haideti sa imprastiem vestea!

In plus, am putea sa mai ajutam si daca facem cunoscuta povestea lui Stefan:
- in mass-media: poate aveti contacte ale unor persoane care lucreaza in TV, radio, presa, online, retele de socializare (Facebook, Twitter, Google+, etc) si care ar putea sa ne ajute sa mediatizam acest caz (un articol, un reportaj, o stire pe blog, pe site, etc);
- cat mai multor persoane fizice (rude, prieteni (Facebook), colegi de serviciu, etc), dar mai ales juridice care poate ca au o fundatie sau un departament de responsabilitate sociala bine dezvoltat (angajatorii vostri, ai rudelor, prietenilor, cunostintelor, etc);
-  ONG-urilor (poate ajutam cu niste persoane de contact, etc);
- concerte caritabile
- orice alte idei.
Fiecare dintre noi lucram in domenii care ne ajuta sa acoperim modalitatile mentionate mai sus si sunt sigura ca fiecare va sari in ajutor pe bucatica lui de expertiza, asa ca va rog sa ne implicam toti si sa ne gandim fiecare cum am putea sa ajutam.
Ideile fiecaruia dintre noi sunt valoroase, asa ca faceti-le cunoscute si haideti sa le punem in practica!  
va multumesc pentru ajutor,
macinpar tristuta dar increzatoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu