vineri, 12 aprilie 2013

Zambete pe categorii


foto by Stefania Irescu

E ca si cum ai pune etichete pe borcanele cu zacusca sau dulceata. Toate sunt bune dar nu oricum si mai ales, nu oricand. Daca ai gustat o zacusca de bureti facuta de o mamaie de la munte, ar trebui sa stii ca e diferita de zacusca de vinete, cumparata de la supermarket. "Am mai vazut zambetul asta, undeva. Nu mai stiu la cine, dar cred ca tot la tine..."
Daca nu era tot la mine, ar fi fost o problema...mare !

Am cateva zambete pe care mi le stiu bine. Unul dintre ele e zambetul ala de pozat, cu capul putin intr-o parte si privirea in sus, care iese mereu foarte senzual...vorbesc pozele. Altul e zambetul ala fals, mai mult strambatura si schimonoseala cand ma abtin sa spun ceva urat sau dau cu ignore. In rest, zambesc cu sufletul si cu ochii. Rad cu gura pana la urechi pentru ca n-am timp de falseturi. Unii oameni fac exercitii cu terapeutul ca sa poata zambi. La altii, costa scump pentru ca li se pare ca nu oricine merita zambetul lor. Cand le scapa cate unul, e ca si cum ar fi iesit o bula din paharul cu sampanie.
In functie de, cu cine ma intalnesc, imi iau la mine (bine dosite in portofelul din obraji), zambetul de amici, de prieteni, de iubit, de parinti, de sefi, de colegi, zambetul de zi insorita, de tunete si fulgere...asa pare ? Imi iau, pe dracu' !

In afara de zambetele alea doua, eu ma bucur si atat ! Zambesc si atat. Le daruiesc tuturor buna-dispozitie. Cateodata, pe fetele celor mai tristi, desenez eu cu degetul...un zambet. Le trebuie si lor pentru ca nu toti stiu cum sa isi departeze colturile gurii si sa picteze bucurie pe plansa vizuala din fata lor.

2 comentarii: