duminică, 23 noiembrie 2008

NouvellevagueaBucarest


...si a venit si ziua muuult asteptata !
Ii iubesc pe oamenii astia si abia asteptam sa ii vad in concert. I-am ratat in vara la B’estfest, pentru ca am avut de ales intre trupe si ziua in care sa merg, asa ca am ales in favoarea lui Manu Chao. Li s-a dus vestea insa despre spectacolul pe care l-au facut si despre nebunia care a iesit pe scena.
Un motiv in plus pentru a-i astepta cu nerabdare si cu mult drag, in toamna.
Cand am aflat ca vor reveni la Bucarest am zis: …ha, ca se pare ca am noroc !
22 noiembrie 2008
Emotii inca de dimineata.
Voiam sa ma imbrac cu ceva special, pentru ca simteam ca se vor intampla lucruri speciale pe scena. Si asa a fost, oooooohhh, daaaa....asa a fost !

Am fost impresionata inca de la prima piesa, de vocile extraordinare ale solistelor, Nadeah si Marianne Elise.
Singurul cuvant care mi-a ramas in minte dupa show-ul de aseara este SENZUALITATE ! Asta e lectia pe care am primit-o eu si poate toti ceilalti care au fost prezenti la Sala Palatului (aproximativ 4000 de fani).
Chiar daca ii auzeai pe Nouvelle Vague pentru prima data, nu aveai cum sa nu fii in transa si cum sa nu le iubesti pe cele doua soliste ale trupei si pe instrmentisti deopotriva.

In timpul melodiei "Too drunk to fuck",
au coborat in public.
Nadeah s-a oferit publicului, spre deliciul tuturor.
Purtata pe brate la inceput, s-a urcat apoi pe doua scaune, atatand barbatii din preajma ei.

La sfarsitul melodiei, Marianne Elise a spus: "Bucarest, do you want to fuck? all together ?...than let me hear you: one, two...”. Imaginati-va cum e sa auzi toti fanii prezenti la Sala Palatului, strigand din rasputeri si la unison: “...fuuuuuuuuuck”!


Din repertoriu nu au lipsit binecunoscutele: "Dancing with myself", "God save the queen", "In a manner of speaking", "Just can't get enough", "Friday night, Saturday morning", "Dance with me", "Love will tear us apart". Ne-au incantat insa si cu trei piese noi, a caror interpretare am ascultat-o cu sufletul la gura si coplesiti de emotie.
Piesele au fost interpretate cand teatral, cand foarte senzual. Erotismul plutea in aer, cu mult stil.
A fost un show in adevaratul sens al cuvantului. Trupa a antrenat publicul si a comunicat cu el pe tot timpul reprezentatiei, cand in engleza cand in franceza, spre deliciul vorbitorilor de limba franceza din sala, printre care ma numar si eu.
Costumatiile, luminile, instrumentistii, atitudinea, coregrafia bine pusa la punct dar care parea totusi improvizatie, toate acestea imbinate, ne-au oferit o lectie despre ce inseamna un concert adevarat.
Am avut parte, de asemenea de o lectie despre senzualitate. Am vazut si ce inseamna ca un muzician sa se regaseasca cu totul in muzica pe care o face, si sa daruiasca si publicului trairile lui, pe care si le exteriorizeaza la maximum.
Cand oamenii se simt bine pe scena si publicul se simte bine, si asta a fost evident. Trupa a fost chemata la doua bis-uri. Toti membrii trupei sunt profesionisti desavarsiti. La una dintre piesele de la finalul concertului, chitaristul si contrabasistul au facut schimb intre ei de instrumente. Am avut parte si de un recital de contrabas la ultima piesa.
Nu voiam ca Nouvelle Vague sa mai plece si pe dinauntrul meu strigam: "Don't gooooooooo!".
Revenez en Roumanie, Nouvelle Vague !
a la prochaine...

Ii multumesc pentru poze prietenului Mihai Urda (http://grohai.deviantart.com/).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu