sâmbătă, 30 aprilie 2011

VamaVece cu calul

Sursa foto: Mihaela Calciu (cu tel acum ceva ani, la unul dintre rasariturile alea perfecte)

...asa m-as fi dus si eu, daca ar fi fost cald si soare si n-as fi avut de treaba la capitala, si ar mai fi existat si calul ala din dimineata aia nebuna cu Nepo si Andi si Capitan Je si Supica si Diana...
...si asa m-as fi dus si eu daca ar fi fost lume numai cat trebuia, in rest gol si liber...
...sa fim doar noi si corturile indoite de vantul ala napraznic de extrasezon...
...si asa m-as fi dus si eu daca ar fi fost liniste, nu concerte peste galagie si aglomeratie pe Strasse...
...asa m-as duce in iunie, intr-un week-end cu soare si macinpar si rose la pahar si oameni faini...
doar sa stam asa imbracati, ASA, ziua pe plaja, sa bem, sa cantam, sa radem, sa povestim...uite, ca in vremurile bune...

 Sursa foto: Mihnea Ratte

...ma duc sa ma uit pe geam, se aude un pescarus. oara a venit sa ma ia ?



macinpar cu nisip in tenisi

joi, 28 aprilie 2011

Bomboane fondante pe drumul pietruit - Introducere


Imi trebuie doar timp. Am atatea sa va daruiesc. Incep cu doua piese. 
Va fi vorba despre oamenii carora le place nefericirea. Si despre noi toti ceilalti care trebuie sa invatam in fiecare zi, cum sa ne bucuram de drumul pietruit care duce spre fericire. 

 


Abia astept.
Sursa foto:  Mihaela Calciu

miercuri, 27 aprilie 2011

Eu vreau sa stiu


si ce daca vreau sa stiu mereu cat mai multe lucruri...?



Sursa foto: Mihai Urda

marți, 26 aprilie 2011

Pentru toti cei care...


Pentru toti cei care nu sunt ceea ce par a fi.
Pentru toti cei care ne fac sa credem ca ei sunt altfel.
Pentru toti cei care ne seduc si apoi ne abandoneaza.
Pentru toti cei care sunt altfel atunci cand intoarcem capul.
Pentru toti cei care ne inseala pe noi dar se inseala mai ales pe ei.
Pentru toti cei care ar putea fi, dar rateaza sansa.
Pentru toti cei care se schimba de azi pe maine.
Pentru toti cei care nu apreciaza ce au.
Pentru toti cei care pot mai mult dar nu vor.
Pentru toti cei care...


Sursa foto: Mihaela Calciu

luni, 25 aprilie 2011

Am muci sau am insolatie ?


Astazi m-am riscat. Raceala persista dar eram vizibil mai bine decat ieri si decat alaltaieri. Zilele trecute mugeam. Nu scoteai de la mine decat cate un "aham", "ihi" si alte asemenea. Vineri seara a fost intriga racelii mele iar sambata a fost desfasurarea actiunii culminand cu punctul culminant, care s-a desfasurat. Intr-un cuvant, pe romaneste "horror". Prin urmare, deoarece si pentru ca nu puteam sa stau in doua picioare, sambata m-am indeletnicit cu dormitul. Duminica m-am trezit nu stiu cu ce stare dupa o noapte plina de transpiratii, de la raceala nu de la altceva, din pacate. Mi-am baut cafeluta in balcon, la soare si am scris povesti pe laptop. Ma bucuram de soare si ma inspira.
Astazi m-am trezit cu ganduri mari si am sperat la mai mult decat in zilele trecute. Mi-am luat micul-dejun pe balcon, tot la soare...deci da...avem si noi soare, in sfarsit. M-am riscat cel mai grav pentru ca m-am hotarat sa plec in Centrul Vechi cu Sophia*. Evident ca inca mai eram putin mucioasa dar n-am avut stare. Trebuia sa imi duc la bun sfarsit toate planurile pentru zilele astea trei, libere, adica: sa citesc, sa scriu, sa stau la soare si sa ma plimb cu Sophia.
Dupa vesnica sfortare de a o urca pe Sophia in lift, de a o scoate din lift si din scara, am inceput bine: cand am iesit din bloc, m-am intalnit cu mama unei prietene care era cu catelul Tobi, care a sarit pe mine de bucurie si m-a daramat peste bicla, tot de bucurie. Nuuu...nu eram in mega intarziere, stati linistiti !
M-am apucat de pedalat pe un soare frumos, cu vantul nebun in plete, cam prea nebun pentru raceala mea nefinisata, daca ma intrebati pe mine si uite-asa a avut loc si prima iesire mai serioasa cu bicla, pe anul asta. Pana azi fusesem doar la Cora, la cumparaturi cu Sophia. Ce sa-i faci, de cand cu cantarile, nu prea imi mai permit sa aspir aer rece din zbor asa si sa racesc de la o saptamana la alta. Acum am o luna la dispozitie sa ma plimb cat vreau si pe vreme mai racisoara. Yuhuuuuu ! Pe doua roti, macinpar !
Am ajuns in Centrul Vechi, am ars-o pe la Van Gogh cu gagicile, foarte dutch style asa, in amintirea vremurilor frumoase, numai ca ne lipseau canaletele din Amsterdam. Si cautam iarba prin meniu, dar asta e alta poveste... Am luat jumatate de soare si cand a trecut pe dupa BNR, ne-am mutat la o alta terasa, vizavi de Teatrul de Comedie, unde stiu eu ca e soare toata dupa-amiaza. Cand m-am dus la toaletna, mi-am dat seama ca m-am bronzat, deci misiune indeplinita. M-am pricopsit insa, si cu o insolatie, cred. Imi bubuie capul de cand am ajuns acasa. Raceala mi-a trecut. Acum nu stiu ce sa aleg: am muci sau am insolatie ? Varianta C: niciuna.

Totusi, tot nu m-am saturat de soare. Imi place din ce in ce mai mult in Centrul Vechi, cu soare, cafele si Salitos Mojito-uri pana nu mai pot. Multumesc prietenelor de macinpar pentru minunata companie si astept sa ne reorganizam cat de curand.

macinpar cu soare-n cap

*Sophia=bici a mea


Sursa foto: Mihaela Calciu

duminică, 24 aprilie 2011

Sa fie si pentru mortii mei ?!

Acesta este un Paste pe care nu il inteleg. Pe care nu il mai simt. Care colac peste pupaza, mi-a adus si o raceala din aia care te trezeste din somn, pentru ca iti curge nasul pe perna, fara vointa ta si fara ca tu sa faci cel mai mic efort pentru asta.
Pentru mine s-au cam dus toate simtamintele pe care le aveam cand eram mica. Nu mai inteleg ce  inseamna "Paste Fericit!", nu prea il mai urez la randul meu, il vad ca pe o datorie care nu imi face placere si doar ca pe o mini-vacanta mult asteptata in care imi doream sa stau la soare, sa ies cu bicla, sa scriu si sa citesc. Ma amuza oamenii care pun pe Facebook poze cu oua vopsite si scriu dedesubt "Paste Fericit!". Adica, iti trimit niste oua virtuale sau ce inseamna asta ? Ma amuza oamenii care ma taguiesc pe mine intr-o poza cu oua vopsite. Adica eu sunt un ou sau cum ?

Probabil ca inca exista multi oameni credinciosi care simt niste treburi in Noaptea de Inviere insa exista si multi, poate prea multi care merg la biserica doar ca sa ia lumina. Tinerii considera ca treaba asta cu luatul luminii, este un lucru distractiv, dupa cum imi zicea un coleg zilele trecute. E distractiv sa incerci sa aduci lumina acasa. Se stinge, o aprinzi iar, iar se stinge, e tare. Pe mine ma lasa rece mersul la biserica in noaptea de inviere, cel putin la biserica de la mine din cartier, la care am mers in fiecare an de cand eram mica si pana acum cativa ani. Sa va explic de ce ma dezgusta total si nu simt fiorii pe care ii simteam acum ceva vreme: e plin de tigani care vin cu cutiile cu bere, sparg seminte, isi vorbesc cu "ce faci, fa?", asculta muzica la casetofonul pus pe masina, se injura intre ei, se uita urat la oameni, se imping, se plimba in continuu dintr-o parte in alta ca sa vada probabil, ce gagica a mai venit la Inviere, frate s.a.
Evident ca nimic nu mai e cum era. Nici ce simt eu, sau ce nu mai simt fata de biserica si fata de divinitate, nici ce se intampla in realitate la biserica. In rest, traiesc intr-un ritm prea alert ca sa ma pot bucura de sarbatoarea Pastelui sau de orice sarbatoare in general. Altfel era cand tineam post o saptamana intreaga si visam la ziua de duminica, atunci cand urma sa pot sa mananc tot ce imi pofteste mie inimioara. Acum nu mai tin post. Nu-i mai vad semnificatia. Prin urmare, nu mai astept nici duminica in mod deosebit.

Treceam pe la piata intr-una din serile trecute. Era intuneric afara si am surprins un dialog distractiv, in prima instanta, trist apoi intre doi oameni. Erau doi barbati care se sprijineau de o tejghea, in Postul Mare, beau o bere si isi impleticeau limbile intr-o discutie cand vine cel de-al treilea si ii zice unuia dintre cei doi: " Da-mi, mah si mie doi lei sa ma duc la biserica, sa iau lumanari sa aprind pentru morti". Cel caruia i se adresa nu i-a spus nu din prima, cum probabil ar fi facut in alte conditii, dar acum era Joia Mare si s-a gandit ca trebuie sa faca o fapta buna si sa accepte sa ii dea un doi lei omului nostru. Ii spune acestuia, scotocindu-se in portofel: " Sa fie si pentru mortii mei?" Am crezut ca imi cade plasa din mana cand l-am auzit. Adica practic, omul statea la bere in Joia Mare dar se gandea ca se scoate daca se duce altcineva la biserica, sa aprinda niste lumanari si pentru mortii lui.

O alta categorie de oameni care traiesc Pastele in felul acesta o reprezinta cei care tin post si o spun tare cat ii tine gura ca sa afle toata lumea, injura pana nu mai pot in Post, ca sa isi dea peste gura apoi si se plang de cata treaba au ei si cati bani au de cheltuit de Paste, cu toate pregatirile astea.

E trist ca nu mai simt. Dar bine ca avem soare !
macinpar

sâmbătă, 23 aprilie 2011

Aaaaaaaaaaaaaaah...uuuuuuuuuuuuuuh -> spre NORTH


Tocmai mi-a fost descoperita de noua mea sursa de muzica buna, si anume Tobias Belker. Piesa, clipul si muzica imi arata mie, ce inseamna sa simti si sa reusesti sa transmiti cu adevarat ceea ce canti.



Sursa foto: Mihaela Calciu

vineri, 22 aprilie 2011

luni, 18 aprilie 2011

duminică, 17 aprilie 2011

Stare de Star


Si sambata seara. Si zici ca iesi la o bere repede, doar la o bere si apoi te intorci sa iti faci somnul de frumusete pentru ca ai de recuperat niste zile, nopti, luni, chiar ani cumulati de nesomn. Si ajungi la 100 de Beri. Adica la o bere in 100 de Beri. Numai ca dupa ce bei o bere, se dezleaga si limba si vine si cheful de petrecere ca deh...e sambata seara totusi. E o sambata seara in Centrul Vechi atat de animat cum nu l-am vazut niciodata, cu romani si straini care misuna deopotriva printre dune de nisip de inaltimea unui om. E o sambata seara calduta cu muzici care rasuna din toate barurile, cu baietii de la Vunk a caror muzica se aude de la un etaj. E o sambata seara cum ar trebui sa fie. Alive si lively ! Asa ca dupa o bere pe care n-am nimerit-o in pahar belgian asa cum voiam eu, am sarit tup-tup cu Loria sa mergem la petrecerea organizata de BDV la inceput de sezon concertistic, cu voluntarii. Am ajuns pe locatie si in fund de tot, am gasit si petrecerea. Singura piesa mai umana a fost de la Suie Paparude si nici aia toata, ci intrerupta. In rest, am avut parte numai de hip-hop chiar si cu "Caddy ma numesc din sud-est Bucuresti...". Dupa berea aia au inceput sa curga in Elephant Pub, vodci cu oranjade, romuleanu cu mere si tot asa. Elephant Pub e ieftin. Daca vrei sa bei...si sa bei...si sa bei pana cand ajunge sa iti placa si muzica aia, acolo poti sa te duci. Asta ca sa va vand si un pont despre unde se bea ieftin in Centrul Vechi. A fost fain sa revad cativa oameni vechi din BDV iar cei cinci-sase pe care ii stiam nu prea m-au recunoscut din cauza de schimbare de look. De bine, se pare ! Va multumesc tuturor pe aceasta cale. Si mie imi place. Fanii ma vor vedea marti la concert. Hahaa...stiu, sunt o simpatica.

S-au intamplat chestii amuzante aseara. Cum stateam eu cu Loria la un colt de tejghea si ne beam linistite lichidele producatoare de veselie, m-am trezit la un moment dat luata pe sus de noul meu coleg de munca, si el voluntar incepand de anul acesta (ce mai afla omul pe la petreceri) si dusa pe brate de cativa barbati vanjosi, nu ca as fi eu foarte grea dar sunt sigura ca era mai greu la ora aia pentru ca alcoolul iti ingreuneaza miscarile, pana spre pupitrul DJ-ului, un rastaman de soi. Deci pe persoana fizica, mi-ar placea sa mi se mai intample treaba asta si la un concert de-ale mele, ca aseara m-am simtit ca in videoclipurile cu staruri rock. Moaaaaaaaaaaaaama...deci cum a fost ! Si toti ma aclamau si eu m-am lasat dusa de ei si de val si de muzica si de bratele lor si de sunete si de chiuituri si de yuhuuuu-uri. Si ce mi-a mai placut ! A fost ca la MTV asa, ca-n cele mai frumoase visuri ale mele in care sunt deja faimoasa pe tot mapamondul.

Romuleanu a curs in continuare in valuri si asta pentru ca barmanul cu bluza de trening stia deja ce vreau sa sorb ?! hmmm...dubios...sau poate nu...oara barmanii citesc in ochiul clientului ce vrea acesta sa bea ? Dupa discutii aburite si aiurite cu oamenii, ne-am hotarat cu Loria sa mergem undeva unde : "tre' sa ascult si o melodie normala ca altfel nu pot sa dorm linistita!", am incheiat citatul. Couldn't agree more !

Cel de-al doilea episod distractiv a avut loc in Le Chat Noir, unde se serveste cel mai bun cocktail Funky Cold Medina. Am ajuns pe cateva carari cu maci in clubul numarul 3. Pentru fanele lui Vlad Logigan, acesta era pe locatie, ca in fiecare sambata seara. DJ-ul era cu soricelul in mana si cu ochii in plelisturi. Muzica era normala spre buna, mult mai ascultabila decat in Elephant Pub. Si cum stateam eu asa pe un scaun inalt, la un moment dat, si cum ma bataiam asa pe scaun, cu ochii intredeschisi ma trezesc cu un lap dance*...de la un gagiu...deci direeeect ! Eu ma uitam la Loria, Loria se uita la mine, radeam amundoua, omul dansa cu spatele la mine, ca sa ma exprim intr-un mod cat mai obiectiv si neafectiv, radeam amundoua, omul credea ca mie imi place si dansa in continuare. Pfiuuuuu...uitasem cum e in club !
Restul e poveste...una pe care nu mi-o mai amintesc.
Azi a fost greu si urat dar azi-noapte a fost misto rau.

Sa traim la superlativul maximului absolut tot !



semnat: Starul macinpar cu dans in poala
sursa foto: Loria Costea


*Lap dance adicatelea un fel de dans in poala pe principiul "Stai in poala mea".

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Beau o piesa pentru noul meu breton


cand am un breton nou si asa cum imi place mie...
cand nu mai sunt blonda pentru o perioada...
cand imi ies lucrurile bine...
cand ii fac pe cei apropiati sa fie mandri de mine...
cand lumea da like la raspunsurile mele...
cand simt ca evoluez in directiile pe care mi le doresc si pentru care muncesc cu ardoare, atat de tare incat nu mai am timp nici de bere cu oamenii dragi...
cand stiu ca marti e o zi importanta pentru mine...
cand oamenii se regasesc in ceea ce scriu eu...
cand tot muzica imi daruieste aproape tot ce am nevoie...
cand imi dau seama ca iubesc viata...


ascult piesa asta...

Sursa foto: Mihaela Calciu

vineri, 15 aprilie 2011

Programul PRIMA CASA cu Prieteni incepe printr-un concert in club Mojo


 
Incepe programul PRIMA CASA cu Prieteni


Pe 19 aprilie 2011, la 21h00 are loc un nou concert al trupei de folk-nouveau Casa cu Prieteni, in Club Mojo BritRoom aflat pe Strada Gabroveni, la numarul 14.

Tot atunci, incepe si programul Prima Casa ...cu Prieteni. Este vorba despre o constructie muzicala in stil folk-nouveau. Agentii imobiliari muzicali care vor sa se asigure ca programul Prima Casa cu Prieteni se va desfasura in siguranta si fara risc de tsunami, sunt urmatorii: Sinziana Toma (chitara acustica si voce), Mihaela Calciu (voce si percutie), Dragos Toma (chitara electrica si voce), Paul Surlariu (bongos) si Andrei Ivan (bass).

Trupa Casa cu Prieteni exista de un an si jumatate in formula de trei, si anume: Mihaela Calciu, Dragos Toma si Sinziana Toma. De curand li s-au alaturat doi membri noi, Paul si Andrei. Datorita noii constructii, sunetul este mai plin iar acustica este mai buna in casa. Pe ritmuri vesele si optimiste, cei cinci tineri aflati acum la cea de-a treia colaborare in noua formula, vor sa masoare intensitatea cutremurelor produse de instrumentele lor muzicale si de voci, in inimile vizitatorilor casei. Materialul din care este alcatuita temelia casei se numeste folk. Dupa cutremur, vor urma replici de rock, disco, pop, jazz si funk pana vom demonstra ca Prima Casa cu Prieteni este o investitie foarte buna si durabila, care gazduieste petreceri dintre cele mai reusite.

Casa cu Prieteni este incapatoare si mereu deschisa, astfel incat va primi vizita a trei prietene talentate care vor asigura si ele voia buna in cadrul petrecerii din casa: Maria Fofirca, Ana Teodora si Kati Dumitriu.

Ofiterul de credit va asteapta la intrare cu o oferta speciala: prima rata pentru Prima Casa cu Prieteni este de numai 10 lei.

Partenerii media ai evenimentul: Portalul www.ForeverFolk.com, Radio Lynx, 4Arte, Metalhead, Rock-on, Mixul de Cultura, Radio3Net Florian Pittis, InConcert, Muzica buna, Metropotam, iConcert.ro, Folk4Me, FolkBlog, Lets Rock, GoingOut LifeStyle, berolina.ro, calendarevenimente.ro, YouMago.ro, Radio Zuu, stiridebine.ro.

Programarile pentru vizionarea casei se fac la: 0751.229.308 / 0760.263.496. 


Mihaela Calciu

Afis realizat de Sinziana Toma

Azi am fost la interviu

...si ce mi-a mai placut !
CASA CU PRIETENI a dat primul interviu in exclusivitate pentru stiridebine.ro


Interviu CASA CU PRIETENI - un strop de jazz, rock, bossa-nova...


Muzica folk si mai mult decat atat. Un fel de muzica pe undeva mai curat, un sunet mai adanc, mai sensibil. Impotriva cuiva, nu credem, in sensul preferintelor cuiva, mult mai bine zis. Si mai bine, sa ii lasam pe membri formatiei sa ne spuna mai multe. Exclusiv pentru StiriDeBine. Mihaela, Dragos, Sanziana, Paul, multumim. 

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu muzica voastra, pareti dintr-o alta lume muzicala, o lume care pare ca are si alte cerinte in legatura cu publicul. O lume cumva inchisa, elitista.

MI: Eu cred ca fiecare are lumea lui muzicala. Eu cel putin, o am pe a mea. O completez in fiecare zi cu noi descoperiri iar ea ma imbogateste pe mine, la randul ei. Noua ne place sa credem ca lumea noastra, CASA mai ales, este deschisa. Deschisa tuturor celor care vor sa intre si sa asculte un stil nouveau. Deschisa mai ales pentru ca incercam sa ne facem auziti si placuti si in lumina reflectoarelor nu numai in cabanele de pe munti, ca pana nu demult. Muzica trupei CASA CU PRIETENI este energica, transmite un mesaj pozitiv si mai ales bucuria noastra de a canta. Acestea sunt cateva dintre ingredientele folosite de noi cu incredere si functioneaza.

Dragos: Nu as zice ca lumea noastra este inchisa, ci din contra; ceea ce cantam noi nu este inchistat in anumite concepte. Este vorba de ceva deschis, versatil, pentru oameni care stiu ce inseamna voia buna, muzica melodica, deschiderea catre mesaje de normalitate… Cat timp publicul intelege aceste valori, legatura dintre noi si ei se creeaza rapid. Este foarte usor sa te familiarizezi cu ceva in care te regasesti, iar cum voia buna nu este o notiune elitista, exista premisele sa fim ascultati de o paleta mai larga de oameni, lucru care se si intampla.

Sinziana: Noi am ales sa fim diferiti, sa abordam folk-ul dintr-un alt unghi si anume, sa ii dam un aspect revigorant, sa il scoatem din cutie pentru a iesi in evidenta si pentru a bucura urechile celor care il asculta. Ne adresam unui public deschis spre nou, spre sunete interesante si pline de armonie, insa nu vrem sa ne limitam la un anumit cerc ci vrem sa ii atragem si pe cei mai reticenti. Credem in ceea ce am descoperit si vrem sa pastram drumul acesta.

Paul: Daca ne referim la piata muzicala, ne diferentiem prin modul nostru de a fi si de a face muzica. Nu facem compromisuri si nu pacalim prin imagine. Suntem trupa de live deci actiunea si dansul vorbesc pentru noi.

Care e diferenta intre cei care asculta muzica “la moda” si cei care vin la concertele voastre?
continuarea aici



Multumim R.

joi, 14 aprilie 2011

miercuri, 6 aprilie 2011

luni, 4 aprilie 2011

La schi in Tirol, in imagini

V-am povestit despre mancare, despre sauna austriaca si de ce schiul in Austria face toti banii. Acum vreau sa va si arat.
Am schiat 6 zile fara vreo pauza desi, simteam ca mi se dezintegreaza muschii. Astfel ca dupa primele doua zile eram la modul: "cate zile mai avem ? patruuu ? OMFG...o sa murim, direct !". Spre sfarsitul perioadei eram: "mamaaa, nu pot sa cred ca mai avem doar o zi de schiat !!! cand a trecut timpul asta ?"

Sa o luam deci cu inceputul. Prima zi era intr-o luni cu cer acoperit. Desi ne-am trezit de dimineata ca sa ne organizam cu skipass-ul pe care trebuia sa il luam de la centrul de informare turistica din Innsbruck, am reusit sa luam abia un skibus care pleca spre Axamer Lizum la 10h50, din Innsbruck. Ne-am dus deci toti patru, am lasat o carca de bani de 185 EUR la tanti care ne-a dat skipass-urile si apoi eu si prietena C, am alergat la centrul de inchiriat, de unde trebuia sa ne ridicam schiurile pentru urmatoarele 6 zile. Baietii de acolo erau niste boarderi foarte cool ei asa. V-am mai spus ca mie imi placea de ei pentru ca pe langa faptul ca erau draguti, stiti cum sunt borderii imbracati colorat, ne tratau cu "how are you, ladies ? ok, ladies ? need help, ladies ?"...ce vreti, am si eu slabiciunile mele ! Schiurile au fost foarte in regula, ale mele cel putin. C si-a schimbat claparii dupa prima zi de schiat pentru ca simtea ea o dubiosenie la un clapar, pe dinauntru. Baietii ne-au spus ca le putem schimba ori de cate ori e nevoie, deci very cool. Dupa ce am luat schiurile, ne-am ratacit un pic de ceilalti doi prieteni cu care ramasese sa ne vedem in statia de skibus de langa Hotel Hilton pentru ca fiecare dintre noi, eu si C si ceilalti doi, se dusese in alta statie. Ne-am gasit intr-un final si am luat si skibus-ul de 10h50. Nu aveam decat doua variante de statiune pentru ca skibus-urile celelalte plecau la 8h50 din Innsbruck. Eeeeh...asa e in prima zi, mai dificil organizatoric si administrativ vorbind.

So, ziua 1 - AXAMER LIZUM
cuvinte-cheie:
vizibilitate redusa, panica, partii dificile pentru MIne cea incepatoare, ninsoare deasa, kamikaze multi/minut ->

panica maxima ->
kamikaze, gheata ->
si poveste ->
carte postala ->


So, ziua 2: SCHLICK 2000 (una dintre preferatele mele)


cuvinte-cheie
pericol de avalansa ->
pasaj pe sub teleschi ->
camuflare pe ninsoare ->
 organizare austriaca ->

 schiurile noastre de inchiriat ->


Ziua 3 s-a petrecut pe ghetarul Stubaier caruia ii voi dedica un post special pentru ca merita si pentru ca am schiat acolo in doua zile diferite, ziua 3 si ziua 6.

So, ziua 4 - KUHTAI
cuvinte cheie: soare, caldura, partii lungi si frumoase, Alpii austrieci in toata splendoarea lor, prima si ultima urcare cu teleschiul in Alpi, Edelweiss la apres-ski pe partie

prima coborare ->

view din telegondola ->
scoala de ski cu mini-kamikaze ->

  frumoasele partii din Kühtai ->


sedinta foto la inaltime ->


 paparazzi macinpar ->
 toata gasca vesela la una dintre putinele poze de grup ->
 sunny lunch ->


 ultravioletele de dupa masa de pranz ->



So, ziua 5 - PATCHERKOFEL (unde Huidu...)
cuvinte cheie: dureri de genunchi, panica in padure, ceata prea laptoasa ->




Nu e de mirare ca Huidu a intrat intr-un copac. Dintre toate statiunile in care am schiat in Austria, Patcherkofel a fost singura care nu avea partiile bine delimitate si semnalizate. De regula, de o parte si de alta a partiei erau copaci. Ceata ca cea de care am avut parte in ziua aia, n-am mai prins niciodata intr-o zi de schi. Adrenalina era mai sus de casca iar schiatul nu mai era o placere.

Tineti aproape ! Urmeaza pozele de pe ghetar.
Va voi arata cum am fost eu regina Regatului Zapezilor Eterne, timp de doua zile.


Sursa foto: Mihaela Calciu